Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2014 8:12:33

V Obříství zahájili novou sezonu památníku Bedřicha Smetany

V Obříství zahájili novou sezonu památníku Bedřicha Smetany

V sobotu 17. května byla slavnostně zahájena nová sezóna Památníku Bedřicha Smetany v mělnickém Obříství.

V sobotu 17. května byla slavnostně zahájena nová sezóna Památníku Bedřicha Smetany v mělnickém Obříství.  Kulturního programu podpořeného z Fondu hejtmana se zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Kvůli počasí byla akce přesunuta do auly místní školy, ale i tam řada árií a duetů od Dvořáka, Smetany a Janáčka místy neskutečně mrazila a místy naopak hřála. Byl to pro všechny určitě nádherný zážitek.“ komentoval akci zahájenou starostkou města radní Štefek.

Nejprve vystoupil chlapecký sbor Pueri qaudentes a pak v provedení sólistů opery Divadla J.K.Tyla v Plzni a Státní opery a Národního divadla v Praze zazněly árie např. z Dvořákovy Rusalky a Smetanovy Čertovy stěny, Dalibora nebo Prodané nevěsty a závěrečné duety patřily Její Pastorkyni od Janáčka a Jakobínovi od Dvořáka.

Programem provázel Lubomír Havlák, sólista Státní opery a Národního divadla, ovace sklízeli Ivana Veberová, sólistka opery Divadla J.K. Tyla v Plzni, Stanislav Krejčiřík, sólista opery Divadla J.K. Tyla v Plzni a Augustin Kužela, pedagog Pražské konzervatoře, který umělce doprovázel na klavíru.

Nechybělo ani vystoupení čestného hosta, paní Prof. Antonie Denygrové, dlouhodobé sólistky opery Národního divadla v Praze, Státní opery v Berlíně a profesorky Pražské konzervatoře. Kulturní část programu byla pak doplněna i částí gastronomickou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama