Politické hnutí OBRODA

  • Obroda
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2014 11:16:36

Tisková zpráva k Aktivu zakládajících členů Politického hnutí OBRODA

Tisková zpráva k Aktivu zakládajících členů Politického hnutí OBRODA

Politické hnutí OBRODA, které bude fungovat pro občany, kteří mají zájem kandidovat ve svých obcích, avšak nechtějí si zadat s takzvanými zavedenými stranami, uspořádalo v sobotu 17. května své první oficiální setkání.

Politické hnutí OBRODA, které vzniklo jako alternativa k mnohým zpronevěřeným politickým subjektům a bude fungovat pro občany, kteří mají zájem kandidovat ve svých obcích, avšak nechtějí si zadat s takzvanými zavedenými stranami, uspořádalo v sobotu 17. května své první oficiální setkání. Na Aktiv zakládajících členů Politického hnutí OBRODA měli přístup členové hnutí a akce se odehrála v areálu Výstaviště v Holešovicích v restauraci Pražan.

Mimo zúčastněných bez aktuálních zastupitelských funkcí se zde objevil také místostarosta Prahy 11 Vítězslav Bílek, místostarosta Račetic Jiří Vavřík a starosta Račetic Vlastislav Hofman, kteří svými zkušenostmi přispějí v následujících komunálním volbám, do kterých Obroda bude kandidovat. Akce se jako host též zúčastnil Miroslav Šlouf, kterého většina přítomných vyzvala, aby stanul v čele Obrody.

Aktiv zakládajících členů Politického hnutí OBRODA dal široký prostor k diskuzi o politickém programu a ke vznikání odborných komisí, o kterých též byla řeč. Dotvořený program, na kterém se budou podílet také experti ze zmíněných odborných skupin, zarámuju politické programy jednotlivých obcí, kde bude Obroda kandidovat a kde si kandidáti sami zvolí priority, jelikož chápeme, že každá obec má své specifické problémy a jejich řešení.

Bylo též řečeno, že cesta pro hnutí Obroda je v komunikaci napříč politickým spektrem, s nestraníky i sympatizanty z různých jednotlivých iniciativ a uskupení sdružujících občany a touto cestou bychom chtěli jít také do komunálních voleb s tím, že chceme ve volbách právě s těmito skupinami spolupracovat.

Nakonec byl připomenut datum celostátního Sjezdu hnutí, který proběhne 7. června a na němž budou zvoleny plnoprávné orgány Obrody a schválen politický program, který nabude do té doby finální podoby.

Za Politické hnutí OBRODA

Bc. Jiří Bejlovec

Předseda Přípravného výboru Obrody

Andrej Balcar, MUDr. Dalibor Štambera, Ing. Vladimír Hönig, Ph.D., Vlasta Kozlerová, Zdeněk Kučera

Členové Přípravného výboru Obrody

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama