Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2014 9:27:05

V GASKu otevřena nová stálá expozice „STAVY MYSLI – ZA OBRAZEM“.

V GASKu otevřena nová stálá expozice „STAVY MYSLI – ZA OBRAZEM“.

V sobotu 24. května zahájila Galerie Středočeského kraje slavnostní vernisáží novou stálou expozici STAVY MYSLI – ZA OBRAZEM.

V sobotu 24. května zahájila Galerie Středočeského kraje slavnostní vernisáží novou stálou expozici STAVY MYSLI – ZA OBRAZEM.

Zahájení výstavy, nad níž převzal záštitu hejtman Středočeského kraje Josef Řihák, se zúčastnilo přes 200 hostů včetně radního pro kulturu a památkovou péči Zdeňka Štefka a předsedkyně Komise pro majetek Zuzany Moravčíkové, která zastupovala hejtmana a přítomné jeho jménem též uvítala. Ve svém vystoupení shrnula proměny, kterých se celý areál Jezuitské koleje dočkal v posledních letech.

„Dobré umění nepotřebuje mluvčího, promlouvá samo. Ale přesto mi dovolte několik malých vět. Postavit sbírku nikoliv chronologicky, ale v pocitových blocích a to ještě v rozporech – to je prostě bomba. A ze srdce přeji, aby byla výstava bombou i pro návštěvníky a odcházeli z galerie s hlubším zážitkem než ze sledování červených knihoven.“ uvedl ve svém vystoupení radní Štefek.

Richard Drury, vedoucí kurátor GASK pak stručně představil celou expozici, spisovatel Eugen Brikcius pak přednesl svoji esej „Umění je umělé“. Před prohlídkou nové stálé expozice byla i odhalena socha významného umělce Aleše Veselého s názvem „Vstup do zákona“, která je umístěna u vstupu do galerie ze Smíškovy ulice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama