Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2014 14:37:33

Hnutí ANO je další „odeesácká banda“. A pane Babiši, naučte svoji ženu volit....

Hnutí ANO je další „odeesácká banda“. A pane Babiši, naučte svoji ženu volit....

Je zarážející, že Andrej Babiš neustále útočí na rozkládající se a hnijící ODS a na TOP 09, jíž vévodí Kalousek.

Bylo by vhodné, kdyby pan Babiš přestal útočit na ODS. Protože toto je od něho velice pokrytecké. On neví, že místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová, která nevhodně řídila Poslaneckou sněmovnu v zelené mikině s kapucí, byla dlouholetou členkou ODS? Samozřejmě, že tato dáma, která se nevkusně oblékla na schůzi Poslanecké sněmovny, vystoupila z ODS, když nedostala potřebný počet hlasů do Poslanecké sněmovny a přešla do Hnutí ANO. Paní Jermanová je taková menší větší politická turistka. O jejím řízení Poslanecké sněmovny raději pomlčím. O její neschopnosti si každý udělá obrázek sám.

A co bývalý novinář Martin Komárek? Vždyť tento (nevím, zda-li je vhodné označení „politik“), psal v minulosti do novin ódy na ODS. A nejen to. Vždyť pan Komárek, který má velice ohebnou páteř, se přiznal k tomu, že byl dlouholetým voličem ODS.

Nejen pan Komárek byl sympatizantem ODS. Ale i další poslanci hnutí ANO byli v minulosti členy ODS či TOP 09. Například poslanec Matěj Fichtner kandidoval roku 2010 za TOP 09 do zastupitelstva Městské části Praha 8. Stanislav Berkovec také v minulosti měl co do činění s TOP 09. Taktéž i Roman Procházka, Martina Berdychová či Richard Brabec.

A nakonec i sám Andrej Babiš se přiznal, že v minulosti byl voličem ODS.

Dnes hnutí ANO populisticky kritizuje ODS a TOP 09 pro špatné řízení republiky v minulosti. Ale kolik současných členů v minulosti bylo členy TOP 09 a ODS, či tyto dvě strany volili? Vždyť současní poslanci hnutí ANO svou kandidaturou a voličskými hlasy podporovali ODS a TOP 09.

Také je velice zarážející, že panu Babišovi nevadilo v minulosti spolupracovat se stranami, na které dnes nadává. Mám na mysli například novelu Zákona o ochraně ovzduší která v souladu s tendencemi v celé EU zvýšila povinný podíl biopaliv v benzínu a naftě. Samotný Babiš připustil, že zákon pomohl prolobovat. Proč asi?

A proč hnutí ANO oslovuje několik středočeských buněk ODS kvůli tomu, aby přetáhli odeesáky na svoji stranu? Proč zrovna před blížícími se komunálnímí volbami?

Nakonec se z hnutí ANO pomalu stává další „odeesácká“ strana.

Na závěr bych ještě něco dodal. Andrej Babiš neustále o sobě prohlašuje, že není politik. Tomuto tvrzení pomalu začínám věřit, protože při volbách do Evropského parlamentu porušil volební zákon, když se svojí manželkou Monikou byl společně v „prostoru, určeném pro úpravu hlasovacích lístků“. Až budou příští volby, tak pan Babiš už snad bude konečně politikem, alespoň průměrným a svojí manželku pořádně naučí, jak má hlasovat. Ona to napodruhé určitě zvládne.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama