Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2014 17:26:57

Hornické muzeum v Příbrami se stalo národní technickou památkou

Hornické muzeum v Příbrami se stalo národní technickou památkou

Ve středu 28. května se Středočeský kraj dočkal významného ocenění. Vláda České republiky schválila seznam nových národních technických památek, a mezi úspěšnými je také Hornické muzeum v Příbrami, příspěvková organizace kraje.

Ve středu 28. května se Středočeský kraj dočkal významného ocenění. Vláda České republiky schválila seznam nových národních technických památek, a mezi úspěšnými je také Hornické muzeum v Příbrami, příspěvková organizace kraje.

„Hornické muzeum Příbram patří mezi perly Středočeského kraje, ročně ho navštíví více než sto tisíc lidí, podle počtu stálých expozic patří mezi pět největších muzeí v ČR a k největším hornickým muzeím v Evropě. Svou bohatou historií, rozsahem činnosti i odborností patří Hornický skanzen Březové Hory mezi nejlákavější cíle v kraji a titul Národní technická památka mu právem náleží.“ komentoval ocenění radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Expozice v Březových Horách je umístěna v provozních a správních objektech a dotýká se těžby stříbra, uranu a dalších rud. Pro návštěvníky je zajímavá cesta hornickým vláčkem po povrchu i podzemím, fárání výtahem, prohlídka štol i doprovodné programy nejen pro děti a dospělé.

Hornické muzeum navazuje na práci Krajinského muzea v Příbrami, které bylo založeno v roce 1886. Vedle památek souvisejících s městem se v muzeu hromadily předměty z oblasti hornictví a hutnictví. Mimo skanzenu v Březových Horách provozuje muzeum i skanzen lidových staveb ve Vysokém Chlumci, Muzeum Zlata v Novém Kníně a další expozice.

Aktuální nabídku akcí můžete nalézt na stránkách www.muzeum-pribram.cz

Foto: Předání ocenění 100.000. návštěvníkovi v roce 2013...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama