Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2014 8:35:57

V druhé polovině května proběhlo v kraji 11. Evropské setkání mládeže

V druhé polovině května proběhlo v kraji 11. Evropské setkání mládeže

V termínu 18. – 22. května se ve Středočeském kraji konalo 11. Evropské setkání mládeže, kterého se zúčastnili mimo domácích i mladí lidé z partnerských regionů kraje ve Francii, Německu, Polsku.

V termínu 18. – 22. května se ve Středočeském kraji konalo 11. Evropské setkání mládeže, kterého se zúčastnili mimo domácích i mladí lidé z partnerských regionů kraje ve Francii, Německu, Polsku.

Po víkendovém programu, kterého se účastnil při oficiálním zahájení setkání i hejtman Josef Řihák, následovala v pondělí 19. 5. prohlídka Dobříše a Památníku Karla Čapka ve Strži a po přesunu do Prahy volný program, který byl vystřídán podvečerním setkáním se zástupci Středočeského kraje.

Studenty přivítal a o Středočeském kraji jim poreferoval náměstek hejtmana Jiří Peřina a radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.  

Studenti během své stáže navštívili v dalších dnech i další organizace zřizované Středočeským krajem- Hornické Muzeum v Příbrami  a Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami. 

Poslední den svého pobytu studenti vyslechli přednášku vedoucí Odboru kultury  a památkové péče Kláry Zubíkové, která jim představila krajské kulturní příspěvkové organizace, základní kulturní dědictví v kraji a popsala systém správního řízení na úseku kultury.

Součástí setkání byly i workshopy -  vytvářely se  informační bannery pro potřeby navštívených organizací, překládaly se odborné texty, využitelná bude i  SWOT analýza, kde se kriticky hodnotí silné a slabé stránky kulturních zařízení. 

„Oceňuji, že součástí programu byla i zpětná vazba, dotazníky, analýzy, kritika - snažíme se zvyšovat atraktivnost našich muzeí, galerií a dalších institucí v kraji pro návštěvníky, pohled zvenčí od nastupujících generací nás může v nápadech určitě obohatit.“ komentoval výsledky analýz radní Štefek.

Tématem letošního setkání bylo „Kulturní dědictví regionů“ a studenti z Burgundska, Opole, Porýní-Falcu i ze Středočeského kraje v něm rozvinuli nejen své vzájemné mezikulturní vztahy, ale poznali i historii, kulturu a zvyky zúčastněných regionů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama