Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2014 8:10:20

Středočeský kraj vyhlásil soutěž „Středočeský Kramerius 2014“

Středočeský kraj vyhlásil soutěž „Středočeský Kramerius 2014“

Již 3. ročník soutěže pro neprofesionální knihovníky „Středočeský Kramerius“ vyhlásil 2. června Středočeský kraj.

Již 3. ročník soutěže pro neprofesionální knihovníky „Středočeský Kramerius“ vyhlásil 2. června Středočeský kraj. Záměrem soutěže je ocenění neprofesionálních knihovníků, kteří zajišťují chod knihoven bez nároku na pravidelnou mzdu. Prakticky je soutěž organizována Středočeskou vědeckou knihovnou v Kladně.

„Pověřené knihovny nominují po jednom dobrovolném knihovníkovi z oblasti jejich působnosti, návrhy pak projedná Komise pro kulturu a památkovou péči, která Radě kraj doporučí vítěze k ocenění. Slavnostní předání se pak realizuje v Týdnu knihoven v říjnu.“ popsal proces soutěže radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Soutěž má motivovat knihovníky k aktivnější činnosti i ke spolupráci s obcí a pověřenou knihovnou. Cílem je vytvořit z knihoven komunitní centrum pro setkávání občanů, pořádání volnočasových aktivit pro dospělé a děti a motivování především dětí k návštěvám knihovny. Hodnotí se přístup do knihovny pro seniory a handicapované, otevírací hodiny a podpora obce, znalost a odbornost knihovníka, spolupráce s pověřenou knihovnou, zájem knihovníka o další sebevzdělávání, spolupráce se školami, motivační programy pro čtenáře, webové stránky, počet vypůjčených knih, velikost a přírůstek knižního fondu, vzhled knihovny, vývoj počtu čtenářů, počet akcí a další faktory.

Vítězové obdrží mimo finanční odměny i diplom a samolepku, která bude označovat jejich knihovnu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama