Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2014 10:16:29

Vrcholní politici oslavují boj proti nacismu...Jak pokrytecké

Vrcholní politici oslavují boj proti nacismu...Jak pokrytecké

Normandie. Místo, kde se konají oslavy 70. výročí vylodění spojeneckých vojsk ve druhé světové válce. Vzpomínkové akce na spojenecké vylodění v roce 1944 se zúčastnili desítky státních politiků z různých zemí, včetně prezidenta Ruské federace Putina

Samozřejmě, že nic nemám proti tomu, aby se vzdal hold padlým spojeneckým vojákům, kteří položili své životy při vylodění ve Francii v boji proti Třetí říši. Ovšem jedna věc mne zaráží. Jak může například prezident Spojených států, německá kancléřka Markelová a francouzský prezident Hollande oslavovat 70. výročí vylodění spojeneckých vojsk jako boj proti nacismu?

Není veřejným tajemstvím, že dnešní západní státníci vehementně podporují ukrajinský neonacismus na Ukrajině a přitom v Normandii slaví porážku nacistické Třetí říše. Není to pokrytecké vůči těm, kteří na plážích Normandie padli? To už rovnou mohl být na oslavu 70. výročí vylodění spojeneckých vojsk ve druhé světové válce pozván i Dymtro Jaroš, jehož neonacistické jednotky masakrují civilní obyvatelstvo na východě Ukrajiny. Co myslíte?

Dnes mnoho západních politiků, včetně českých, považuje vylodění v Normandii za bod zlomu ve druhé světové válce. Ale nikdy jsem z úst těchto politiků či v médiích nezaslechl, že vylodění v Normandii bylo uskutečněno hlavně proto, že ve Francii sílil protinacistický odboj z řad tamních komunistů. Ano, spojenci se vylodili ve Francii až roku 1944, když viděli, že francouzský komunistický protinacistický odboj čím dál tím víc sílí a že Rudá armáda začíná tlačit nacisty zpět do srdce říše. A toto přece spojenci nemohli dopustit, aby komunisté ve Francii nabývali na síle a Rudá armáda nakonec osvobodila i západní Evropu. Položme si otázku. Kolikrát představitelé SSSR apelovali na spojence, aby druhou frontu otevřeli o několik let dříve? Mnohokrát. Tenkrát spojenci neviděli žádný důvod, proč otevírat druhou frontu. Ať Rudá armáda krvácí dál na východě, vždyť Sovětský svaz byl pro spojence skoro stejný nepřítel, jako Třetí říše. Tak proč mu pomáhat tím, že se otevře druhá fronta v Evropě....?

Pokud západní politici vzdávají hold padlým spojeneckým vojákům, tak by se mohli zeptat veteránů z vylodění Normandie, jaká je válka svinstvo..Stejně jako válka, kterou momentálně podporují na Ukrajině. Lépe řečeno válka, při které ukrajinská armáda za přispění Národní gardy masakruje své vlastní civilní obyvatelstvo.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama