Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2014 19:16:13

Zachovejme Benešovy dekrety

Zachovejme Benešovy dekrety

Zásadně nepovažuji Benešovy dekrety za kontroverzní právní předpisy naší minulosti. Dekrety prezidenta republiky Beneše vnímám za stále platné a nepovažuji je za vyhaslé.

Ani odsun Němců z pohraničí neberu jako křivdu či utrpení, za kterou by se měla Česká republika neustále omlouvat.

Sudetští Němci, kteří vlastně zradili Československou republiku, mohou být de facto rádi za odsun, protože kdyby se žádný odsun nekonal, tak by byli tito kolaboranti v té době postříleni, což je trest za vlastizradu..

A pokud neustále Sudetoněmecký landsmanšaft nasazuje ostrou protičeskou rétoriku a požaduje zrušení dekretů (Hypotetické zrušení dekretů by znamenalo následnou vymahatelnost práv těmito dekrety odejmutých, včetně práva majetkového), umožnilo by to rozsáhlé restituce majetku odsunutých osob, kteří by toto právo mohli díky zrušení dekretů vymáhat u soudů v ČR či přímo u Ústavního soudu.

Ano, Česká republika má politiky typu zemřelého prezidenta Václava Havla, který měl v plánu společně se Schwarzenbergem umožnit navrácení majetku sudetským Němcům a jejich návrat do českého pohraničí. Nečase, který v bavorském parlamentu ohýbal hřbet před Němci. Dále Ondřeje Lišku či Daniela Korteho, kteři byli na letošním sudetoněmeckém srazu a ministryni spravedlnosti Válkovou, která mluví zcela bez ostychu, že „o odsunu německého obyvatelstva si myslí to nejhorší“. S takovými politiky se budou i nadále Benešovy dekrety otřásat v základech.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama