Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2014 14:18:00

Sázava má další klenot

Sázava má další klenot

V pátek 6. června bylo slavnostně otevřeno „Centrum sklářského umění Huť František v Sázavě“.

V pátek 6. června bylo slavnostně otevřeno „Centrum sklářského umění Huť František v Sázavě“. Projekt byl realizován v rámci integrovaného operačního programu IOP, výše dotace činila necelých 130 milionů korun.

„Cílem projektu bylo vytvořit centrum soudobého sklářského umění, které bude poskytovat sklářským výtvarníkům prostory a vybavení pro přípravu uměleckých děl, a to v prostorách nejstarší dochované sázavské hutě z roku 1882 založené Josefem Kavalierem, která je nemovitou kulturní památkou.“ představil projekt radní Štefek, který se zahájení zúčastnil.

Součástí centra je rovněž expozice sklářského umění, kolekce skleněných plastik z rukou nejznámějších českých a světových sklářů.

Společnost Cesty skla, o.p.s. projekt zrealizovala za podpory partnerů – České sklářské společnosti, o.s., Uměleckoprůmyslového muzea v Praze a  Muzea skla a bižuterie v Jablonci n.N.

V centru se počítá nejen s návštěvníky stálých expozic dalších výstav, nejen se zájemci o proces výroby skla, ale i s dalším bohatým programem  - s rezidenčními pobyty, konferencemi, worshopy, semináři, živo bude i v ateliérech a dílnách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama