Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2014 15:04:06

Skvělá hudba v zámecké kapli

Skvělá hudba v zámecké kapli

Již 59. ročník uvedl ředitel Dvořákova festivalu a společnosti České doteky hudby Miroslav Matějka

První červnovou sobotu byl koncertem zahájen tradiční Dvořákův festival.  Již 59. ročník uvedl ředitel festivalu a společnosti České doteky hudby Miroslav Matějka. Koncert se konal v kapli na zámku Sychrově a opět okouzlil návštěvníky. Festival se koná i za finanční podpory Středočeského kraje.

Koncertu byl přítomen také radní pro kulturu a památkovou péči Ing. Zdeněk Štefek: „Přeji Dvořákovu festivalu, aby si k němu našli cestičku všichni, kdo chtějí poslouchat krásnou hudbu; určitě budou mile překvapeni vynikajícími výkony předních českých interpretů.“

Setkali se zde dva umělci, kteří se vzájemně skvěle doplňovali. Posluchači si mohli poslechnout, jak zní královský hudební nástroj – varhany, a to v podání v podání Aleše Bárty. Čarovná byla taktéž píseň Ave Maria v podání Karolíny Janů. Zajímavostí je, že tato píseň vznikla při pobytu Antonína Dvořáka na zámku v Sychrově v létě roku 1877 a její premiéra se uskutečnila přímo v zámecké kapli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama