Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2014 21:55:32

Novinář Palata, sympatizující se Sudetoněmeckým landsmanšaftem

Novinář Palata, sympatizující se Sudetoněmeckým landsmanšaftem

Také Vám připadá, že se historie čím dál tím překrucuje? Mně ano. Z agresorů a z válečných zločinců se dělají obětní beránci a z pravých obětí se dělají zločinci a hrdlořezové.

Během několika let se sudetským Němcům podařilo ohrozit vnitřní stabilitu Československa tak zásadně a rozrušit jeho vnitřní poměry tak dokonale, že bylo zralé pro likvidaci. To vše se mohlo stát jedině díky tomu, že všichni sudetští Němci se stali nacionálními socialisty.. .Z projevu Konráda Henleina ve Vídni 4. března 1941.

Nedávno se konal sjezd Sudetoněmeckého landsmanšaftu, kde se opět hojně diskutovalo o tom, jaká „zvěrstva“konali Češi sudetským Němcům při odsunu z pohraničí Československa. Němcům, u kterých se prokázalo, že spolupracovali s Třetí říší. Sudetoněmecký landsmanšaft, který je ryze protičesky naladěn a který neustále překrucuje historii ve svůj vlastní prospěch, má mnoho zastánců jak u vládních činitelů Německa, tak i bohužel u vládních i nevládních politiků z České republiky. Například lidovci, TOP 09 či Strana zelených otevřeně sympatizují se Sudetoněmeckým landsmanšaftem. Samozřejmě, že nesmíme opomenout i české novináře, kteří otevřeně sympatizují se sudetskými Němci a cíleně píší propagandistické články.


Například novinář Luboš Palata nedávno napsal článek, oslavující sudetské Němce ( http://zpravy.idnes.cz/ocima-stredoevropana-komentar-palata-d8d-/domaci.aspx?c=A140609_105051_domaci_jw ). Podle tohoto novináře by byla veliká škoda, kdyby sudetští Němci zmizeli jako svébytný národ a proto by se měla stát Česká republika patronem všech sudetských Němců. Pokud by Češi nezachránili tento národ před rozplynutím, tak by to byl ještě větší zločin než Benešovy dekrety.

Občas mi připadá, že pan Palata vždy stojí na straně zla. Dobře si pamatuji, jaké oslavné články psal o banderovcích, kteří řádili na Majdanu při potyčkách s ukrajinskými bezpečnostními složkami Berkut a bagatelizoval jejich historii tím, že „banderovci byli vlastně jen obětaví národní nadšenci, kteří za svobodný a samostatný ukrajinský stát neváhali bojovat ani ve zdánlivě bezvýchodné realitě konce druhé světové války“.... Ano, Luboš Palata zřejmě sympatizuje s banderovci a teď nově i se sudetskými Němci. Mne to ani nějak nepřekvapuje, protože novináři z pravicových novin se nikdy netajili tím, že budou sympatizovat s kýmkoli, kdo bude momentálně naladěn vůči komunistům a Ruské federaci.

Pokud pan Palata píše oslavné články o sudetských Němcích, tak by bylo vhodné, aby věděl, že mnoho sudetských Němců spolupracovalo s SdP na rozvrácení Československa. Ano, to sudetští Němci de facto rozvrátili jak zbraněmi, tak i politicky Československo.Ti sudetští Němci, které Palata obdivuje, vraždili československé vojáky a úředníky.

Luboš Palata neví, že ihned po přijetí Mnichovské dohody nastalo vyhánění Čechů a Židů z pohraničí? Ale pozor. To vše nebylo prováděno na základě žádného oficiálního dokumentu. Toto vyhánění bylo prováděno pod obrovským masovým nátlakem německých ordnerů. Při něm mnoho Čechů zahynulo ze zbraní sudetských Němců.

Pane Palato, kolik úředníků, dělníků, policistů, pošťáků a jiných zaměstnaců de facto přes jednu noc přišlo o práci díky tomu, že Češi byli nuceně vyháněni ze svých domovů? Ano, samozřejmě že mnoho Čechů zůstalo v něměckém pohraničí jen proto, že bylo zapotřebí pracovních sil. Ale německá vize vysídlit český národ z jeho historického území úplně nevymizela. Stále pokračovala dál. A ti Češi, kteří zůstali v pohraničí, se ocitli v pozici národnostní menšiny, která neměla absolutně žádná práva. Čeština byla zakázána jako úřední jazyk. Česky se nesmělo mluvit ani na veřejnosti a v dopravních prostředcích. Češi dokonce nesměli vykonávat zaměstnání v kterékoliv státní správě atd. Byly zrušeny české noviny, český rozhlas, v kině se nesměl promítat žádný český film. České střední školy byly pozavírány a totéž postihlo většinu českých veřejných knihoven. Docházelo ke konfiskaci českého zemědělského majetku.. Kolem 80 tisíc hektarů půdy, kterou dříve vlastnili Češi, se ocitlo do roku 1943 v německých rukou.


Sudetští Němci, kterým projevuje novinář Palata sympatie, masově sloužili v letech 1939 – 1945 ve Wehrmachtu, v Luftwaffe, v Kriegsmarine a u Waffen-SS. To sudetští Němci představovali první útočnou vlnu při zahájení operace Barbarossa dne 22.června 1941. I sudetští Němci se podíleli na masových vraždách Sovětů a Židů na východě. Ať již byli členy Wehrmachtu či Waffen-SS.

Položme si otázku, proč bychom měli vzít pod svá ochranná křídla sudetské Němce, kteři se dopouštěli za druhé světové války bestiálních zvěrstev nejen na civilistech. Proč bychom měli podlehnout tlakům sudetských Němců a zavrhnout Benešovy dekrety, které představují silnou hráz vůči těm, kteří nenávidí Čechy? Dnes sympatizovat se sudetskými Němci může jen člověk, který se necítí být Čechem a nemiluje svoji vlast.


Nestydím se za to, že Češi odsunuli sudetské Němce, kteří zradili Československou republiku. Tím, že jsme odsunuli sudetské Němce z pohraničí, jsme vlastně zachránili mnoho životů těchto zrádců, protože ti, co zradí svoji vlast, zasluhují trest smrti. Takovýto osud by čekal sudetské Němce, pokud by nebyli odsunuti z českého pohraničí.



Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama