Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2014 16:41:23

V Pečkách se předávaly certifikáty regionálním produktům

V Pečkách se předávaly certifikáty regionálním produktům

Z předávání certifikátů novým držitelům značky Polabí – regionální produkt.

V Pečkách se v rámci tradiční dětské poutě „Jede, jede mašinka“ uskutečnil o víkendu i Festival řemesel, jehož součástí bylo i slavnostní předávání certifikátů novým držitelům značky Polabí – regionální produkt.

Význam tohoto aktu ocenil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který certifikáty oceněným předával: “Je třeba poděkovat MAS Podlipansko, že pravidelně oceňuje kvalitní, tradiční regionální produkty, že se trvale stará o kontrolu jejich kvality, jejich propagaci a částečně i o distribuci, čímž zvyšuje jejich dostupnost. Kdyby byl takový přístup aplikován na celostátní úrovni, alespoň na úrovni běžné v zemích, odkud k nám kolikrát dovážejí i levnější substituty pochybné kvality, zlepšila by se jistě i dostupnost finanční a vliv by to mělo i třeba na naší potravinovou soběstačnost.“

Do tradiční akce „Jede, jede mašinka“ v Pečkách je zapojena většina spolků města, bohatý program probíhá vždy takřka ve všech koutech obce – od rybníku přes náměstí, školu a kostel až po klubovnu železničních modelářů a festival řemesel bývá využíván právě i k prodeji regionálních produktů a předávání jejich certifikace.

Certifikační komise posoudila žádosti o získání regionální značky již ve středu 9. 4. 2014, značka POLABÍ regionální produkt® byla předána Výtvarné dílně Labyrint s.r.o. za Keramické plastiky, Pavlu Brodeckému za Dřevěné šperky Paganfolk, Lence Chudomelové za Novozámecký dekorativní perník, společnosti Amala, s.r.o. za AMALA přírodní oleje, Vladimíru Pavlíčkovi za Hračky a didaktické pomůcky, společnosti BIRENTAL CZ s.r.o. za zelné saláty a mošty, Jatkám Sojka s.r.o. za Masné výrobky – Kouřimskou uzeninu, Marcele Honsové za Vinuté perly a Petře Kubátové za Luxusní čelenky Rozalia.


Současně se 10 stávajících držitelů certifikátu ucházelo o prodloužení užívání značky na další tříleté období. Certifikát předávaný starostou města Pečky Milanem Urbanem byl prodloužen těmto uchazečům:

Jaroslavě Ahnelové za Košíkářské výrobky z pedigu, Evě Vojtíškové za Dekorativní zahradní keramiku, Martinu Holubovi za Dekorativní a užitné hračky, společnosti BAŠE & SPOL. s r.o. za Bašovo zelí Starokolínské, Ovocným sadům Bříství za Zdravé ovoce z Bříství a Zahradnictví Procházka za Jahody z Kouřimi a  Starokouřimské okurky. Certifikát byl prodloužen i společnosti KŘÍŽŮV MLÝN, s.r.o. PEČKY za Krmné směsi pro hospodářská zvířata a společnosti Tereos TTD, a.s. za Cukrové homole.

Nositelů značky "POLABÍ regionální produkt" je v současnosti 62, přehled je k dispozici na http://www.regionalni-znacky.cz/polabi/. Značka je garancí vazby na region, tradicí výroby, podílu ruční a duševní práce, místního původu, jedinečnosti a originality.

Další kolo certifikace proběhne na podzim roku 2014.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama