Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2014 9:18:24

Vzhůru na letecký den!

Vzhůru na letecký den!

V sobotu 14. června proběhne na letišti v Mladé Boleslavi tradiční Letecký den. Jak při této příležitosti představit připravované sousedící Letecké muzeum Metoděje Vlacha?

V sobotu 14. června proběhne na letišti v Mladé Boleslavi tradiční Letecký den. Jak při této příležitosti představit připravované sousedící Letecké muzeum Metoděje Vlacha, přijeli přímo na místo s organizačním týmem prodiskutovat radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek a radní pro regionální rozvoj Karel Horčička.

„Muzeum bude na leteckém dni prezentováno sérií informačních tabulí, které budou přibližovat historii muzea, současný stav stavby, ale i ochutnávku budoucího bohatého programu.“ přiblížil propagaci muzea radní Štefek.

„Práce na leteckém muzeu samozřejmě pokračují, do 16. června je možné podávat nabídky na vybavení interiérů přes náš portál ezakazky.kr-stredocesky.cz. Zároveň probíhá usilovná činnost na přípravě libreta expozic.“ dodal.

 V letošním roce bude tématem leteckého dne 100. výročí vypuknutí 1. světové války a pocta pilotům bojujících na všech frontách 2. světové války.

Účastníci uvidí bojové scény s vojáky a dvouplošníky z let 1915 – 18, dále letecké bojové ukázky letounů z let 1942 - 45 Supermarine Spitfire z Německa a Pilatus P2 ze Švýcarska, v Tichomoří používané letouny P40 Warhawk, japonské Zero ze sbírky Český ráj z Mnichova Hradiště a slavný americký obojživelný letoun Cataline a P 51 Mustang, ze sbírky Český ráj, který byl u nás poprvé při leteckém dnu v roce 2012. Program doplní i průlety letounů Jas 39 Gripen i dopravního speciálu Casa, vystoupí zde i MIG 15. Nebude chybět ani akrobacie.

 V závěru leteckého dne se opět představí nejstarší letouny (repliky) Grade z roku 1909 a Metoděj Vlach z roku 1912.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama