Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2014 9:07:07

Lidice budou žít

Lidice budou žít

V Lidicích se 14. června uskutečnila pietní vzpomínka 72. výročí vyhlazení této obce nacisty 10. 6. 1942.

V Lidicích se 14. června uskutečnila pietní vzpomínka 72. výročí vyhlazení této obce nacisty 10. 6. 1942. Mimo celé řady domácích i zahraničních delegací, nejvyšších ústavních činitelů, představitelů obcí a krajů, zástupců občanského i politického života se oficiální části akce zúčastnili za Středočeský kraj i radní Zdeněk Štefek a Pavel Hubený, kteří uctili památku též položením věnce.

„Chodím sem od malička a byl jsem svědkem důstojného památníku doplněného nádherným růžovým sadem, etapy dlouhé rekonstrukce, devastace sadu i jeho opětovného rozkvětu za široké podpory občanských iniciativ. I tento novodobý vývoj památníku dokazuje, že odkaz Lidic je stále živý a že připomínání lidických obětí musí být stálou součástí i novodobého boje proti fašismu a plánům na světovládu.“ sdělil svůj postřeh radní Štefek, kterého doplnil radní Hubený: “Lidicemi to bohužel neskončilo, i po válce potkal podobný osud spoustu vesnic, třeba ve Vietnamu a válkou jsou postihováni nevinní i v současné Evropě.“

Po pietním aktu proběhl již 8. ročník přehlídky dětských pěveckých sborů „Světlo za Lidice“. Pod mottem „Jsme děti, které zpívají lidickým dětem“ zde mezi sbory z různých krajů zastupoval ten středočeský Pěvecký sbor, Orchestr a Sbor absolventů Gymnázia Jiřího z Poděbrad, uměleckou záštitu poskytla Leona Machálková.

„Při tomto nádherném sborovém dětském zpěvu v Lidicích si vždy připomenu Šrámkovy verše „I do těch Lidic zmučených se musí vrátit píseň, smích…“ dodal radní Štefek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama