Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2014 17:24:24

Z 10. dobového leteckého dne v MB

Z 10. dobového leteckého dne v MB

V sobotu 14. června bylo nad letištěm v Mladé Boleslavi k vidění opravdové show.

V sobotu 14. června bylo nad letištěm v Mladé Boleslavi k vidění opravdové show. Tradiční, letos jubilejní 10. dobový letecký den, který podpořil z Fondu hejtmana i Středočeský kraj, zaplnil letištní plochu nejen desítkami letadel historických i současných, ale i návštěvníky, kteří obsadili též značnou část přilehlých ploch.

Akce se zúčastnili i radní Zdeněk Štefek a Karel Horčička.

„Největším zážitkem pro mě byli určitě mistři světa Flying Bulls a scény se spitfirem,” hodnotil program radní Štefek: „Při této příležitosti jsme prezentovali i sousedící Letecké muzeum Metoděje Vlacha, a to sérií informačních tabulí, které přibližovaly historii výstavby muzea a ochutnávku budoucího bohatého programu.“

V Mladé Boleslavi účastníci mohli shlédnout skutečné letecké skvosty. Od průletů nových JAS 39 Gripen přes Spitfire, Pilatus, v Tichomoří používané letouny P40 Warhawk, japonské Zero, přes slavný americký obojživelný letoun Cataline a P 51 Mustang po nejstarší letouny (repliky) Grade z roku 1909 a Metoděj Vlach z roku 1912.

Mimo létajících letadel byly k vidění i další desítky kousků přímo na letištní ploše a zajímavým doplněním byla i výstava další techniky, včetně vojenské, která se zapojila i do simulovaných ukázek soubojů z II. světové války. V prostoru návštěvníci ocenili i pestré zázemí prodejních stánků nabízejících atrakce pro děti i modely a předměty související s leteckou tématikou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama