Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2014 18:26:06

Česká republiko, inspiruj se zákonem Ruské federace

Česká republiko, inspiruj se zákonem Ruské federace

Vladimír Putin nedávno podepsal zákon o trestní odpovědnosti za veřejnou rehabilitaci nacismu, popírání faktů, stanovených rozsudky Norimberského tribunálu a také za šíření informací, zlehčujících úlohu SSSR na porážce nacistického Německa.

.Od roku 1989 jsme svědky toho, jak novináři, publicisté, televizní a rozhlasoví komentátoři a politici, využívající masové sdělovací prostředky, účelově přehodnocují dějiny. Jedná se o to, že v České republice v poslední době můžeme vidět pomalou rehabilitaci fašismu a nacismu. Dále v České republice můžeme pozorovat, že se veřejně hanobí představitelé českého odboje proti fašismu a nacismu za druhé světové války. Mám na mysli například to, že historikové a novináři mají čím dál tím větší tendence očerňovat československého prezidenta Beneše a to ohledně dekretů. Díky ním byli odsunutí sudetští Němci, kterým se prokázalo, že spolupracovali s Třetí říší. Novináři dnes dělají ze sudetských Němců oběti, které se za války ničeho nedopustili a Češi jsou nám představováni jako krvelačné bestie. A nejen to. Novináři, publicisté, historikové, politici a mnoho dalších lidí se pokouší rehabilitovat ukrajinské banderovce. Dnes se z banderovců dělají jakýsi hrdinové, kteří za druhé světové války bojovali po boku Němců proti Rudé armádě a po válce bojovali proti Sovětům za samostatnost Ukrajiny. Ale jakoby se dnes účelově zapomíná na to, že banderovci za války masově vraždili Čechy, Poláky, Židy a Sověty. I po válce banderovci sváděli tuhé boje s příslušníky nejen československé armády. Dnes si žádný novinář, publicista či pravicoví politici nevzpomenou na padlé československé vojáky, které zabili banderovci na hranicích Československa.


Ve veřejnoprávní televizi jsem poslední dobou nezaznamenal pořad o lidech, kteří se přeživší navrátili z koncetračních táborů. Nezaznamenal jsem vzpomínku na lidi, kteří podporovali partyzány. Dále jsem už dlouho neslyšel svědectví lidí, kteří se osobně setkali s ukrajinskými banderovci či ukrajinskou SS tváří v tvář a kteří by mohli podat svědectví, jaká zvěrstva tito zločinci páchali. Proč veřejnoprávní média nepíšou o komunistickém protinacistickém odboji na území Československa? Proč nepíšou o tom, kolik bylo komunistů zabito či odvlečeno do koncentračních táborů? V médiích nenajdeme vůbec zmínku například o sovětské partyzánské skupině Miroslav Tyrš, která byla letecky vysazena u Pelhřimova.

Pokud se ve veřejnoprvávních médiích vyskytne zmínka o tom, jaká armáda bojovala proti nacistům a fašistům, tak je zmiňována takřka jen spojenecká armáda. O úloze Sovětského svazu a československých jednotek v SSSR ve druhé světové válce se nemluví. A když už zazní zmínka o úloze SSSR ve válce, tak padají slova o tom, že Velká vlastenecka válka byla vedená bestiálně díky Stalinovi. Ale mnoho lidí si neuvědomuje, že nebýt Stalina a jeho rozkazu č. 227 „Zpátky ni krok!“, tak by válka nebyla vítězně vybojována. Nebyla by v Evropě svoboda. Evropa by byla v podrůčí nacistů. Toto není o tom, že bych obdivoval Stalina. Ale jen jsem napsal fakt, bez kterého by druhá světová válka neskončila pro nás vítězně.

Nedávno jsme si připomínali konec druhé světové války a oslavy byly mediálně spjaté s ukrajinskou krizí. Česká televize 9. 5. 2014 uvedla absurdní větu: „Ruská armáda přijela do téměř svobodné Prahy."

Člověk, který připravoval toto zpravodajství by si měl uvědomit, že žádná ruská armáda do „téměř osvobozená Prahy“ nepřijela. Rudá či sovětská armáda přijela do Prahy, která byla v podrůči jednotek SS, které bestiálním způsobem bojovaly proti Čechům. To Češi volali rozhlasem o pomoc Rudou armádu. Také si pamatuji na to, jak Česká televize polemizovala nad tím, zda-li jednotky generála Vlasova byli spojenci Čechů v květnu 1945. Odpověď je jednoznačná. Ne nebyli spojenci Čechů. Vlasovci byli pro nás stejní nepřátelé jako Němci. Bohužel toto komentátorům veřejnoprávní televize nedochází.

Ve světlé událostí ukrajinské problematiky vidíme, že veřejnoprávní a soukromá média cítí velikou nenávist vůči Ruské federaci. A ve své naduté aroganci a nenávisti jsou ochotni i přepisovat historická fakta, kde bývalý Sovětský svaz vystupuje v pozitivním světle.

Česká republika by se měla inspirovat Putinovým zákonem o trestní odpovědnosti za veřejnou rehabilitaci nacismu a fašismu. Samozřejmě, že zákony zakazující propagaci nacismu platí po celé Evropě. Ale ruku na srdce. Opravdu je tomu tak, když veřejnoprávní televize, média, publicisté a česká vláda otevřeně sympatizují s nacismem na Ukrajině? Proč dále není zákon i o trestní odpovědností za veřejné hanobení českých státníků? Není možné, aby historikové, média a jiní hanobili tehdejší osobnost prezidenta Beneše, který měl ve své době před sebou nelehký úkol. Dále také není možné, aby kdokoliv zlehčoval úlohu československých jednotek v SSSR v boji proti nacistům.


Nelze souhlasit, aby nadále česká média, vlastněná Západem, vedla kampaň proti nám Slovanům s takovou záští, jakou jí vede doteď.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama