Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2014 17:30:08

Novináři z iDNES otevřeně sympatizují s nacisty. Chcete důkaz?

Novináři z iDNES otevřeně sympatizují s nacisty. Chcete důkaz?

Dnes na serveru iDNES.cz vyšel článek OČIMA STŘEDOEVROPANA: "Kyjev, nejevropštější město v Evropě". Tento článek napsal Luboš Palata, který zcela nepokrytě sympatizuje s banderovci a se sudetskými Němci.

Celou dobu od začátku majdanských protestů, které měly fašistický charakter, mnoho lidí spekulovalo nad tím, zda-li Mladá fronta DNES a internetový portál iDNES, který je také provozován společností MAFRA, sympatizují s banderovci a celkově se vzrůstajícím fašismem na Ukrajině. Odpověď je jednoznačná. Po dnešním článku od Luboše Palaty na iDNES.cz a podle hlavního obrázku, připnutého k tomuto článku (na kterém vidíme ukrajinské lidi, stojící na kyjevském náměstí, za nimiž plápolá vlajka připomínající znak SS divize "Das Reich"), nepochybuji o tom, že novináři z iDNES.cz buď udělali velkou chybu nebo přestali své sympatie skrývat.

Opravdu můžeme nadále považovat server iDNES.cz za seriózní noviny, které mají v praxi hlídat demokracii? Nemůžeme považovat novináře Palatu se seriózního novináře. Není možné, aby se v nejprodávanějším deníku objevil titulek: „Kyjev, nejevropštější město v Evropě“ a pod ním byl obrázek s nacistickou runou, pod kterou umírali desetitíce lidí ve druhé světové válce na východní i západní frontě.

A nejen to. Pod touto runou asistovali vojáci divize Das Reich mužům ze Einsatzgruppe B při vraždách 920 židů v Lahoysku v Bělorusku. Dne 9. června roku nechali muži z divize Das Reich ve městě Tulle ve Francii oběsit 99 civilistů a 148 nechali deportovat do koncentračního tábora v Dachau, jako reakci na útoky francouzského odboje. To je jen malá ukázka toho, jakých zločinů se dopustili nacisté za druhé světové války.

Možná, že si toto novináři z iDNES.cz neuvědomují. Asi by měli rychle začít přemýšlet o tom, o čem pišou! Nebo konečně novináři odhalili svoji pravou tvář a přiznali barvu? Přiznali širší veřejnosti, že sympatizují jak se současnými banderovci, tak i s vojáky divize Das Reich? To snad ne!!



Nezbývá, než doufat, že celý článek a hlavně původní (před chvílí vyměněná) fotografie jsou jen další trapný omyl redakce.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích


Původní obrázek k článku OČIMA STŘEDOEVROPANA: "Kyjev, nejevropštější město v Evropě".






Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama