Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2014 9:56:33

V Čelákovicích otevřeli unikátní lávku přes Labe

V Čelákovicích otevřeli unikátní lávku přes Labe

V sobotu 21. 6. byla v Čelákovicích slavnostně otevřena jedinečná stavba – lávka, která spojuje od 30. 4. čelákovický a káranský břeh Labe.

V sobotu 21. 6. byla v Čelákovicích slavnostně otevřena jedinečná stavba – lávka, která spojuje od 30. 4. čelákovický a káranský břeh Labe. Po celý den byl připraven bohatý doprovodný program, jehož některých částí se společně se zastupiteli města zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Původně se zde procházelo přes zdymadlo, které bylo po rekonstrukci Povodím Labe pro chodce uzavřeno, používal se i provizorní přívoz. Lávka řeší tolik potřebné spojení obou břehů a to i pro cyklisty putující po Labské cyklostezce a dalších cyklotrasách. Dokončení stavby rozhodně přispěje k rozvoji cestovního ruchu. Navíc je lávka vytvořena tak, že po ní můře projet i vozidlo Integrovaného záchranného systému.“ okomentoval stavbu radní Štefek.

Zavěšená lávka, jejíž stavba byla zahájena v roce 2012, propojuje Čelákovice na levém břehu s osadou Grado na břehu pravém. Již z dálky jsou vidět dva vysoké modré pylony, od kterých se postupně vysouvá mostovka. Celková délka lávky je 242 metrů, rozpětí 156 metrů mezi oběma pylony je přitom nejdelší v republice.  Investorem stavby bylo město a SFDI.

Mezi doprovodné aktivity byla zařazena muzejní noc a svatojánská divadelní pouť v Městském muzeu a knihovně, cyklojízda “Tour de Labe pro všechny”, závody motorových člunů a další vodní atrakce, sportovní aktivity včetně nohejbalového utkání místního Spartaku s týmem Modřic a 11. ročníku fotbalového turnaje o pohár starosty města, koncert hudebních skupin nebo vokálního kvarteta Laurus a večer proběhl i ohňostroj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama