Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2014 14:57:38

V diskusi se formuje nový památkový zákon

V diskusi se formuje nový památkový zákon

V centrální budově Středočeského kraje se ve čtvrtek sešla pracovní skupina pro kulturu a památkovou péči Komise Rady Asociace krajů pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch, aby diskutovala o připravovaném památkovém zákoně.

V centrální budově Středočeského kraje se ve čtvrtek sešla pracovní skupina pro kulturu a památkovou péči Komise Rady Asociace krajů pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch, aby diskutovala o připravovaném památkovém zákoně.

„Několikaletá příprava nového památkového zákona již došla ke schválenému věcnému záměru, který logicky vyvolává otázky a sporné body.  Jsem rád, že kraje zvolily cestu nikoliv bořit, ale tvořit, a to ještě „tvořit společně“.“ komentoval setkání radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Současný stav zákona totiž přijeli konzultovat se zástupci krajů i pracovníci z Ministerstva kultury v čele s ředitelem Památkové inspekce Martinem Zídkem.

Účastníkům byl představen nejdříve v hodinové přednášce věcný záměr zákona v aktuálním znění a zásadní změny vůči současně platné legislativě. A pak se již rozproudila věcná diskuse týkající se postupně jednotlivých bodů zákona. Diskusi vévodila sporná témata, která připravila pracovní skupina a které jsou terčem kritiky jednotlivých krajů, ať již se jednalo o památkové zóny, archeologický výzkum, administrativní zátěže, náhrad za omezení vlastnických práv, účast spolků na ochraně architektonického dědictví nebo i terminologických nepřesností.

Práce na přípravě věcného záměru zákona byly započaty v roce 2011, věcný záměr byl vládou schválen 6. 3. 2013, termín pro paragrafované znění má Ministerstvo kultury 31. březen 2015.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama