Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2014 7:59:01

Stále živý Kamil Lhoták

Stále živý Kamil Lhoták

Spolek přátel Kamila Lhotáka uspořádal společně s Městskou knihovnou v Praze v její pobočce na Smíchově výstavu „Knihy II“.

Spolek přátel Kamila Lhotáka uspořádal společně s Městskou knihovnou v Praze v její pobočce na Smíchově výstavu „Knihy II“. Vernisáž se konala 1. července a navštívil jí i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Asi jako každý čtenář knih mám Lhotáka spojeného s desítkami titulů z povinné i nepovinné četby, od děl z edice Knihy odvahy a dobrodružství po odbornější technické publikace, jeho typické ilustrace rozvíjely při čtení naší fantazii rozhodně více než dnes oblíbené sledování televize. Jsem rád, že Spolek mistrovo dílo připomíná a že jsme našli i možnost spolupráce ve Středočeském kraji.“ podotkl radní Štefek.

Předmětem výstavy v knihovně na Náměstí 14. října je část knížek s ilustracemi tohoto člena Skupiny 42 a také samostatné ilustrace. Vernisáž byla doprovázena flašinetem a mezi významné hosty patřil i básník Karel Sýs.

První část výstavy je možné shlédnout zdarma i v Numizmatické galerii ENA v Praze 1, kde je vystavena i část z vrcholných Lhotákových děl, cyklu čtyř set kreseb z roku 1951 "Amerika".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama