Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2014 8:00:50

Ze semináře o veřejné podpoře

Ze semináře o veřejné podpoře

Odbor řízení lidských zdrojů pořádal 16. července na Krajském úřadu seminář k aktuálním otázkám veřejné podpory.

Odbor řízení lidských zdrojů pořádal 16. července na Krajském úřadu seminář k aktuálním otázkám veřejné podpory. Seminář byl určen nejen pro zaměstnance úřadu, ale i pro zástupce obcí.

„Považuji tuto akci za zdařilou a inspirativní, zejména s ohledem na novou legislativu a také s ohledem na komplexnost referátů. I v oblasti kultury totiž podporujeme řadu veřejných aktivit, kde bychom mohli na problematiku veřejné podpory narazit, navíc právě kultury se nové změny týkají.“ komentoval školení přítomný radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

V prvním bloku byla rozebrána problematika veřejné podpory obecněji, od definice všech znaků přes případy neexistence veřejné podpory až po výjimky ze zákazu veřejné podpory. Pozornosti neušly ani principy řízení o veřejné podpoře.

V druhém bloku se přednášející podrobně věnovala jednomu z častých typů výjimek – podpoře malého rozsahu (de minimis) a Centrálnímu registru podpor malého rozsahu.

Poslední blok popisoval další výjimku související s tzv. službami obecného hospodářského zájmu.

„Poděkování si mimo organizátorů zaslouží i přednášející z Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, které se popraly i s množstvím dotazů.“ dodal radní Štefek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama