Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2014 10:32:34

Miluji ten kulatý nesmysl, ale až tak plný miliard by být neměl!

Miluji ten kulatý nesmysl, ale až tak plný miliard by být neměl!

Jsem náruživý sportovec a fotbal hraji na okresní úrovni od svých šesti let. Nikdy jsem nevynechal jedinou příležitost si svátek fotbalu nechat ujít, ale co je moc, to je moc.

Hltám tu hru, kde se podle některých za kulatým nesmyslem honí 22 bláznů. Do současné doby mě také stála spousty volného času, který jsem mohl věnovat rodině a dokonce i peněz, jelikož sport jako takový je na regionální úrovni velice podfinancován a potřebuje každou korunu, jako sůl. Vzhledem k tomu, že trochu podnikám, snažím se do sportu nějakou tu malou finanční částku dát.

To co se ale děje při přípravě a organizaci sportovních akcí na té nejvyšší úrovni je jen velký tanec miliard a politiky a jednou se musí zaseknout a skončit. Kam až chceme náklady na sportovní události vyšplhat? Do jakých megalomanských výšin a zaslouží si to ten sport vůbec? Sport si samozřejmě zaslouží podporu od státu v každé zemi, ale ta podpora by měla být koncipována úplně jinak, než je to v současné době k vidění.

Z čísel, které teď pro příklad uvedu je zřejmé, že se někteří státníci a představitelé sportovních asociací předhánějí v tom, jak je kdo „bohatý“ a co si všechno může dovolit. Kolik stojí mistrovství světa v kopané od roku 2006?

2006 Německo – 5 miliard dolarů

2010 Jihoafrická republika – 5 miliard dolarů

2014 Brazílie – 14 miliard dolarů (původní odhad necelé 2 miliardy)

2018 Rusko – předpokládané náklady 20 miliard dolarů (původní odhad 8 miliard)

2022 Katar – odhadované náklady 200 miliard dolarů

Z těch čísel je patrné, že místo toho, aby se směřovalo k mnohem limitovanějším ambicím a nacházeli jsme se v bodě obratu, co se týče historie těchto megaakcí, což prohlásil sportovní ekonom Wolgang Maennig, který působí na hamburské univerzitě, předvádějí někteří před celým světem, že na nějakou tu miliardu nehledí.

Celý svět trápí mnohem důležitější věci než financování takovýchto akcí a určitě by se ty prostředky daly použít někde jinde, ale lobby nadnárodních společností v dnešním globálním světě válcují všechno kolem sebe hlava nehlava. Jsem přesvědčen, že to není ta správná cesta a to jak pro sport, tak také pro život jako takový.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama