Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2014 18:58:50

Přiblížit Antonína Dvořáka mladé generaci

Přiblížit Antonína Dvořáka mladé generaci

Přiblížit českého velikána mladé generaci si klade jako jeden z cílů Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami.

Přiblížit českého velikána mladé generaci si klade jako jeden z cílů Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami. Při příležitosti 110. výročí skladatelova úmrtí zorganizoval Památník v letní kavárně Sládkovna výstavu o Dvořákovi doprovázenou výstavou dětských výtvarných prací oceněných v soutěži „Po stopách Antonína Dvořáka“.

„Soutěže se zúčastnili děti ze základních škol a ze základních uměleckých škol. Oceněná a zde vystavená dílka se týkají nejen portrétů mistra, ale i postav z jeho děl, tradičně oblíbená je třeba Rusalka. Soutěž je navíc koncipována tak, že si vítězové pro ceny musí přijít přímo do Památníku, kde se s Dvořákovým dílem a životem seznámí ještě více. “ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se na výstavu přijel podívat.

Památník se nachází v novorenesančním zámečku ve Vysoké u Příbrami a obklopuje ho rozsáhlý park s Rusalčiným jezírkem a vilou Rusalka.

Místo i okolní krajina se stala inspirací hudebního skladatele Antonína Dvořáka po více než dvacet let.

Zámecký areál je veřejnosti otevřen celoročně. Nejnovější expozice přibližuje osobnosti původních majitelů Kounicových, větší část je zaměřena na život, dílo a pobyt Antonína Dvořáka ve Vysoké. V zámečku je koncertní síň, knihovna, Galerie Václava Kounice.

V roce 1997 se památník zúčastnil finále soutěže o cenu Evropské muzeum roku ve švýcarském Lausanne. V roce 2009 získal soubor lokalit ve Vysoké u Příbrami, spojených s Dvořákovým pobytem a jeho světově oceňovanou tvorbou, titul Evropské dědictví.

Další informace o památníku naleznete na stránkách http://www.antonindvorak.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama