Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2014 19:29:38

Hrozí, že podnikatelé přesunou své aktivity někam jinam

Hrozí, že podnikatelé přesunou své aktivity někam jinam

Ministryně spravedlnosti jednala s ministrem průmyslu a obchodu o problematice insolvenčních řízení

Ministryně spravedlnosti Helena Válková se dnes sešla k pracovnímu jednání s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. K hlavním tématům schůzky patřila problematika insolvenčních řízení. Jednou z priorit ministryně Válkové je právě zajištění nestranného a spravedlivého uplatňování práva a jeho vymahatelnosti v této oblasti. 

„Situace, která tady vznikala patnáct let, teď vyústila v to, že někteří významní podnikatelé zvažují, jestli své aktivity nepřesunou někam jinam. To bychom rozhodně nechtěli a v rámci své dohledové činnosti a legislativních úkolů uděláme všechno pro to, abychom tomuto negativnímu jevu zabránili,“ řekla po jednání s ministrem průmyslu a obchodu ministryně spravedlnosti Helena Válková.

Ministerstvo také zjišťuje možné nedostatky nejenom v insolvenčním zákoně, ale kontinuálně vyhodnocuje podněty k možným úpravám všech souvisejících právních předpisů.

„Za nejdůležitější věc momentálně považuji nový zákon o znalcích. Protože to je věc, která nám tady chybí. Není možnost objektivně zjistit hodnotu prodávané věci, ať už je to podnik nebo nemovitost. Pak není s čím poměřovat. Pokud insolvenční správce prodá věc pod cenou, je velice obtížné mu to prokázat. Kontrola je potom mnohem složitější. První, co tedy potřebujeme vyřešit, je obnovit důvěru ve znalce,“ uvedl k chystaným legislativním změnám první náměstek ministryně spravedlnosti Robert Pelikán.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama