Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2014 10:15:03

Kroniky a další historické dokumenty budou moci být přístupné veřejnosti

Kroniky a další historické dokumenty budou moci být přístupné veřejnosti

Středočeský kraj pokračuje v pracích na digitalizaci a zpřístupnění kulturního dědictví.

Středočeský kraj pokračuje v pracích na digitalizaci a zpřístupnění kulturního dědictví. Ve čtvrtek navštívili odborníci kraje společně s radním pro kulturu a památkovou péči Zdeňkem Štefkem digitalizační centrum Akademie věd v Jenštejně, aby se seznámili s procesem skenování a zpracování knižních dokumentů.

„Máme schválený projekt digitalizace knih, dokumentů, fotografií, obecních kronik a pak jejich zpřístupnění veřejnosti. Dnešní návštěva nám měla ukázat již fungující obdobné projekty, poskytnout přehled skenovacích linek a souvisejících procesů. Navštívíme ještě další místa a pak zpracujeme zadávací dokumentaci.“ popsal důvod návštěvy radní Štefek.

Dodávku skenovací linky realizuje kraj v rámci výzvy Integrovaného operačního programu č. 19. Obdobně pokračují práce v dalších schválených projektech výzvy: dodávka optického propojení technologického centra kraje, dodávka rozšíření technologického centra kraje, zabezpečení jeho bezpečnostní infrastruktury a rozšíření o další služby, dodávka Software pro jednotné finanční řízení příspěvkových organizací, dodávka software pro evidenci katalogu kulturního dědictví, dodávka software pro zpřístupnění digitálního obsahu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama