Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2014 10:40:00

Útok na civilní letadlo je neodpustitelným pošlapáním mezinárodního práva

Útok na civilní letadlo je neodpustitelným pošlapáním mezinárodního práva

Prezident republiky zaslal kondolenční telegramy

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal dne 21. července 2014 v souvislosti s leteckým neštěstím, které si vyžádalo téměř tři stovky lidských obětí, kondolenční telegramy Jeho Veličenstvu Willem-Alexanderovi, králi Nizozemského království, Jeho Excelenci Siru Peteru Cosgroveovi, generálnímu guvernérovi Australského společenství, a Jeho Veličenstvu Almu'tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishahovi, králi Malajsie:

S hlubokým zármutkem jsem přijal zprávu o leteckém neštěstí, které si vyžádalo téměř tři stovky lidských obětí, mezi nimiž byli také Vaši občané.

Nemám slov pro to, abych vyjádřil šok, pohoršení a smutek, který ve mně vyvolal tento bezprecedentní útok na civilní letadlo plné nevinných obětí. Současnou neutěšenou situaci na východě Ukrajiny považuji za politováníhodnou a jsem přesvědčen o nutnosti jejího okamžitého řešení. I v bojích však existují pravidla, jejichž cílem je uchránit nevinné. Zákaz útočení na civilní cíle tvoří samotné jádro těchto pravidel a jeho porušení je neodpustitelným pošlapáním nejen mezinárodního práva, ale i samotné podstaty lidskosti.

Dovolte mi, abych vyjádřil jménem české veřejnosti i jménem svým hlubokou soustrast Vám i rodinám obětí a ujistil Vás, že jsme v této pohnuté chvíli myšlenkami s Vámi.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama