Jan Hlaváček

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2014 14:00:00

Jan Hlaváček (Svobodní) se vysmívá ČSSD: Spletli jste si datum!

Jan Hlaváček (Svobodní) se vysmívá ČSSD: Spletli jste si datum!

Socialisté skutečně vážně požadovali snížit daně. V bezpečném období Nečasovy vlády, kdy nominálně pravicová vláda snížení daní odmítala. Teď otočili o stoosmdesát stupňů a žádné snižování daní nepřipadá v úvahu!

Poslanci ČSSD dnes předložili do Poslanecké sněmovny návrh, kterým chtějí snížit spotřební daň u pohonných hmot. Litr motorové nafty by měl zlevnit proti současným cenám až o 2,50 Kč, benzín až o 1,50 Kč za litr. Poslanci tím reagují na dramaticky stoupající ceny ropy na světových trzích, neúměrně vysokou spotřební daň v České republice a 20% DPH, v jejichž důsledku došlo v těchto dnech ke zdražení pohonných hmot na historická maxima (40 a více Kč/l).

„ČSSD považuje za nepřípustné, aby ceny pohonných hmot stále raketově stoupaly, poškozovaly české hospodářství i občany a pravicová Nečasova vláda seděla s rukama v klíně a nereagovala. Zvyšující se ceny benzínu a nafty jsou v kombinaci s vládními škrty a chybným zvyšováním daní další ranou pro rodinné i firemní rozpočty a celou českou ekonomiku,“

uvedl předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Milan Urban.  

„Je potřeba rovněž zabránit záměru vlády Petra Nečase na další zvýšení cen pohonných hmot prostřednictvím zvýšení daně z přidané hodnoty z 20 na 21%. Takový růst DPH by se negativně promítl do cen benzínu a nafty pro spotřebitele už od 1. 1. 2013,“ upozornil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.
Celý článek je přímo na stránkách ČSSD: http://poslaneckyklub.cssd.cz/cz/clanky/novinky/cssd-chce-snizit-ceny-nafty-i-benzinu.aspx

Takto ČSSD mazala med kolem úst občanům v době, kdy to pro ni bylo bezpečné, protože nominálně pravicová vláda Petra Nečase o snižování daní nechtěla ani slyšet. Část voličů nepřemýšlí, zda strana bude své sliby i plnit, a spokojí se se sliby, což se stalo i tentokráte. ČSSD vyhrála volby.

Milan Urban ale utrpěl ekonomické vzdělání, chápe potřebnost snižování daní, a proto snížení daní navrhl před pár dny. Osobně si myslím, že chtěl být navíc konzistentní s dva roky starými prohlášeními, což vysoce oceňuji. No a zbytek známe. Víme, kdo se proti snižování daní postavil, jakož i metody, jakým se snaží reálnému snížení daní zabránit.

Jako liberál snižování nesmyslných daňových sazeb tleskám, chválím pragmatickou obhajobou zvýšeným výnosem (Milan Urban prokázal znalost Lafferovy křivky) a jako místopředseda krajského sdružení Svobodných navrhuji Milanu Urbanovi požádat o členství v naší straně. Osobně se ve středočeském kraji přimluvím za jeho přijetí: http://web.svobodni.cz/registrace/stat-se-clenem

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama