Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2014 13:35:22

Kněžice jsou vesnicí roku Středočeského kraje

Kněžice jsou vesnicí roku Středočeského kraje

V areálu TJ Sokol Kněžice se v sobotu 19. července uskutečnilo slavnostní předávání ocenění krajského kola soutěže Vesnice roku 2014.

V areálu TJ Sokol Kněžice se v sobotu 19. července uskutečnilo slavnostní předávání ocenění krajského kola soutěže Vesnice roku 2014.

Vítězem středočeského kola letos staly právě nymburské Kněžice, které získaly prvenství díky vyváženému rozvoji. Obec s 500 obyvateli je z velké části energeticky soběstačná, má v provozu unikátní technologické zařízení využívající obnovitelných zdrojů energie, v obci probíhá čilý společenský život, obec se stará o vzdělávání mladých i o seniory, pro které vybudovala domov s pečovatelskou službou.

„Jsem rád, že komise hodnotí i to, co se dá nazvat „kulturou života v obci“, to je velmi významné obzvláště dnes, kdy se řada obcí stává pouhou noclehárnou.“ komentoval výsledky radní pro kulturu a památkovou péči, který se akce vedle hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery a radního pro regionální rozvoj Karla Horčičky zúčastnil.

Do soutěže se z kraje přihlásilo 36 obcí. Porota udělila také barevné stuhy ve vedlejších kategoriích. Za společenský život získal modrou stuhu městys Davle u Prahy, za činnost mládeže dostaly bílou stuhu Dolní Hbity na Příbramsku, zelenou stuhu obdržela za péči o zeleň a životní prostředí Soutice na Benešovsku a oranžovou za spolupráci obce a zemědělského subjektu Vraný na Kladensku.

Obce oceněné zlatou stuhou postupují do celostátního kola, které bude uzavřeno 20. září v Luhačovicích na Mezinárodním festivalu dětských folklorních souborů Písní a tancem.

Soutěž se poprvé uskutečnila v roce 1995.  Jejím vyhlašovatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo zemědělství ČR, Spolek pro obnovu venkova ČR a Svaz měst a obcí ČR.  Spoluvyhlašovatelem je i Kancelář prezidenta republiky ČR, Ministerstvo kultury ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR, Svaz knihovníků a informačních pracovníků, Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu, Folklorní sdružení ČR, Sdružení místních samospráv ČR a jednotlivé kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama