ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2014 14:47:40

Příbramská nemocnice dostane přes 80 milionů korun z EU

Příbramská nemocnice dostane přes 80 milionů korun z EU

Příbramská nemocnice dostane přes 80 milionů korun z evropských fondů na vybavení nových oddělení v části monobloku D1

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera a člen krajského zastupitelstva Josef Řihák podepsali v pátek 25. července 2014 s ředitelem Oblastní nemocnice (ON) Příbram Stanislavem Holobradou smlouvu o poskytnutí dotace na projekt s názvem Diagnostické a endoskopické centrum ON Příbram.

Realizace projektu, jehož cílem je pořízení nových zdravotnických technologií, zejména pro oblast gastroenterologie, kardiologie, gynekologie a ORL v křídle D1 monobloku, bude stát přibližně 96,4 miliony korun. Příbramská nemocnice na projekt získá dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy až do výše 81,9 milionu korun.

„Projekt věcně a logicky navazuje na generel dostavby a modernizace celého nemocničního komplexu v Příbrami. Cílem je dosáhnout zvýšené kvality, bezpečnosti a rychlosti poskytování zdravotnické péče, včetně přesného a rychlého stanovení diagnózy a neprodlené zahájení případné léčby v odděleních gastroenterologie, kardiologie, gynekologie a ORL v příbramské nemocnici,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Krajský zastupitel Josef Řihák, který jako bývalý předseda řídícího výboru ROP Střední Čechy měl možnost se s projektem dovybavení monobloku D1 v příbramské nemocnici velmi detailně seznámit, nejvíce vítá, že v příbramské nemocnici bude ještě více dostupná zdravotnická péče a především, že se zvýší její kvalita. „Díky pořízení a instalaci nových, moderních zdravotnických technologií už obyvatelé z Příbramska nebudou muset za kvalitní a rychlou diagnostikou dojíždět do Prahy, ale najdou tu nejlepší dostupnou péči i ve své domovské nemocnici. Jsem rád, že jsem mohl přispět k tomuto zvýšení kvality poskytované péče v příbramské nemocnici,“ řekl Josef Řihák, člen krajského zastupitelstva. 

                                                                                                                                              
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama