Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2014 15:24:54

Ruská federace disponuje fakty, na které Kyjev nemá obranu

Ruská federace disponuje fakty, na které Kyjev nemá obranu

Ruská federace několik dní po zničení malajsijského letadla nad východní Ukrajinou předložila kyjevské vládě deset konkrétních otázek ohledně tohoto zničení malajsijského letadla.

Kyjevská vláda namísto odpovědi uveřejnila trapné amaterské sestřihy telefonátů mezi rebely na YouTube, které mají dokazovat, že malajsijské letadlo zničili separatisté. Nutno říci, že i některá prokyjevská média tyto amatérsky sestříhané telefonáty z produkce ukrajinských tajných služeb označila za trapnost největšího kalibru.

Ruská federace předložila kyjevské vládě i satelitní snímky, na nichž je zřetelně vidět protiletadlový systém Buk M1 ukrajinské armády v místě tragédie. Dále Rusko odhalilo neobvyklou aktivitu ukrajinských bojových sil v den tragédie a ukrajinský vojenský letoun v blízkosti malajsijského boeingu těsně před zřícením. Ruská federace předala veškerá data svého ministerstva obrany o pádu malajsijského dopravního letounu Evropské komisi. Vše bylo přeloženo do angličtiny a dokumenty v písemné podobě byly předány jak v angličtině, tak v ruštině. Nikdo z Evropské unie na tyto dokumenty nezareagoval. Spojené státy byly vyzvány Ruskou federací, aby na důkazy předložené ruským ministerstvem obrany ohledně zničení letu MH17 odpověděly a aby předložily vlastní důkazy. Spojené státy nikterak neodpověděly a ani tyto důkazy nedementovaly, natož aby předložily své vlastní důkazy ohledně zničení malajsijského civilního letadla nad východní Ukrajinou.

Pokud budou i nadále Spojené státy mlčet a nepředloží své důkazy, jak k tomu byly vyzváni Ruskou federací, tak v tomto případě budu věřit důkazním závěrům ohledně zničení letu MH17 předloženým ruským ministerstvem obrany.


Deset důkazů o vině Ukrajiny


Ruské ministerstvo zahraničí se v pondělí rozhodlo položit Ukrajině 10 otázek, na které nyní čeká 10 odpovědí:


1. Ukrajinské úřady okamžitě označily za viníky tragédie separatisty. Co je základem těchto závěrů?

2. Může Kyjev zveřejnit veškeré detaily o použití baterií Buk v oblasti bojových akcí? Hlavně proč tam byly tyto systémy rozmístěny, když ozbrojenci nemají letadla?

3. Jaké jsou důvody nečinnosti ukrajinských úřadů při sestavování mezinárodní komise? Kdy tato komise začne pracovat?

4. Jsou představitelé ukrajinských ozbrojených sil připraveni předložit zahraničním expertům evidenci raket třídy vzduch-vzduch a země-vzduch a bojových raketových komplexů?

5. Budou kontrolní údaje o pohybech letounů ukrajinského vojenského letectva v den tragédie předloženy mezinárodní komisi?

6. Proč ukrajinští letoví dispečeři připustili, aby letoun změnil trasu na sever směrem k »zóně protiteroristické operace«?

7. Proč nebyl pro civilní letouny zcela uzavřen vzdušný prostor nad zónou bojů - tím spíše, že v daném prostoru neexistovalo souvislé pole radiolokačních navigačních prostředků?

8. Může Kyjev komentovat informace v sociálních sítích od španělského letového dispečera, který pracuje na Ukrajině, podle nichž boeing sestřelený nad Ukrajinou doprovázely dva ukrajinské vojenské letouny?

9. Proč Ukrajinská bezpečnostní služba (kontrarozvědka SBU) začala bez přítomnosti zahraničních představitelů pracovat se záznamy hovorů ukrajinských letových dispečerů s posádkou boeingu a s daty z ukrajinských radarů?

10. Jak bylo přihlédnuto k poučení z předchozí podobné katastrofy ruského Tu-154 v roce 2001 nad Černým mořem? Tehdy ukrajinské vedení do poslední minuty odmítalo odpovědnost ozbrojených sil země za tuto tragédii, dokud nezvratné důkazy vinu Kyjeva neprokázaly...

Petr Cvalín, člen OV KSČM Domažlice

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama