ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2014 15:36:54

Hnutí Otevřená radnice - co to tenkrát provedly?

Hnutí Otevřená radnice - co to tenkrát provedly?

V září minulého roku marně čekalo na umístění ve školce přes 50 tisíc dětí.

Situace byla a stále je opravdu tristní. Málokterá rodina, a to i ta úplná, si může dovolit soukromou školku, která si v závislosti na regionu účtuje i 15 tisíc korun měsíčně. 

Některé obce kvůli nízkému stavu dětí v minulosti vyřazovaly školky jako nepotřebný majetek a následně je pak prodávaly pod cenou. Vznikaly z nich prodejny, bary a nezřídka herny. 

Silná generace 70. let se postarala baby boom a někteří starostové a radní škubou vlasy, cože to tenkrát provedly, když se vše dalo řešit pronájmem a nikoli prodejem. Tuto chybu předchozích garnitur už nechceme nikdy opakovat, víme, že vzdělání a zvláště to předškolní je pro socializaci dítěte nezbytné a usnadňuje vstupu do základní školy, resp. do dospělé společnosti. 

My to víme, proto budeme trvat na zvýšení kapacity mateřských škol a jeslí, abychom ušetřili rodinám rozpočty. V případě poklesu porodnosti si vezmeme ponaučení z chyb našich předchůdců a majetku se nebudeme trvale zbavovat. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama