Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2014 15:08:35

Ukrajina neustále porušuje základní zásady mezinárodního práva

 Ukrajina neustále porušuje základní zásady mezinárodního práva

V pátek večer došlo k minometnému ostřelování Lugansku ukrajinskou armádou, při níž zahynulo 15 civilistů a dalších 60 bylo zraněno.

Jak je možné, že Kyjev dává zelenou vládním vojskům, aby minometnou palbu zaměřovali na pozice obytných domů, ve kterých přebývají nevinní civilisté? Jak je dále možné, že Kyjev nařizuje svým leteckým silám, aby bombardovaly vesnice či města, ve kterých není protestního hnutí, které vzniklo jako reakce na únorový převrat? Názorným příkladem je město Sněžnoje, na které 15.července zaútočila ukrajinská letadla, aby bombardovala obytné domy. Při této operaci zahnyuli čtyři civilisté a další čtyři civilisté byli zraněni.

Proč Kyjev podporuje akce ukrajinských silových složek v tom, aby města na východní Ukrajině byla opakovaně bombardována fosforovou municí? Vždyť použití fosforové munice je zakázáno Ženevskou konvencí. Žel musím konstatovat, že toto Spojené státy a Evropská unie záměrně přehlíží. Pokud se opravdu potvrdí, že ukrajinské silové složky používají zakázané zbraně vůči civilnímu obyvatelstvu, tak se to dá kvalifikovat jako válečný zločin v souladu s Římským statutem Mezinárodního trestního soudu.

Spojené státy a Evropská unie přehlíží i další krutý fakt. O tom, o čem se v České republice nepíše, nemluví. Jak je možné, že ukrajinské silové složky záměrně ostřelovaly dne 25. července v Kujbyševském okrese Rostovské oblasti ruské vyšetřovatele? Podotýkám, že vyšetřovatelé pracovali v oblečení s insigniemi a nápisy. Ukrajina neustále porušuje základní zásady mezinárodního práva, neboť minometné ostřelování ruských vyšetřovatelů nebyl ojedinělý případ, kdy byli Rusové na území Ruské federace vystaveni palbě armády, s níž nejsou oficiálně ve válečném stavu. Ukrajinské silové složky nedávno ostřelovaly hraniční přechod Gukovo v Rostovské oblasti. Při tomto ostřelování byla zničena celnice, v níž se nacházeli uprchlíci z Ukrajiny. Mimochodem, z Ukrajiny uteklo více než 31 000 ukrajinských civilistů. Tito civilisté neutekli do Kyjeva, ani do některého států z Evropské unie, ale do Ruska.

Proč si ukrajinští civilisté vybrali právě Ruskou federaci? Odpovězte si sami.


Petr Cvalín, člen OV KSČM Domažlice
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama