ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2014 9:44:20

Jihomoravský kraj navrhuje nový model financování GP České republiky

Jihomoravský kraj navrhuje nový model financování GP České republiky

V letošním roce podpoří Jihomoravský kraj konání motocyklové Velké ceny ČR na Masarykově okruhu v Brně částkou deseti milionů korun.

Hejtman Michal Hašek a předsedkyně představenstva a společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová ve čtvrtek 10. července 2014 v této souvislosti podepsali smlouvu o propagaci Jihomoravského kraje při pořádání Grand Prix ČR 2014.

„Dnes odpoledne mě čeká jednání s ministrem školství Marcelem Chládkem, na které jde Jihomoravský kraj s návrhem nového modelu financování Velké ceny ČR v budoucích letech. Rádi bychom založili samostatnou právnickou osobu, ve které by byl zastoupen stát, kraj, Statutární město Brno a jistou formou i Automotodrom Brno, případně další partneři. Úkolem tohoto subjektu, který by hospodařil s veřejnými financemi a měl by naprosto jasnou strukturu a hospodaření, bude transparentně získat licenci na pořádání Velké ceny od společnosti Dorna. Musí být upřesněna role Automotodromu, v tu chvíli by se stal určitým servisním zázemím pro držitele licence. Minulý týden jsem oslovil dopisem premiéra Sobotku a požádal jsem ho o pracovní jednání za účasti primátora Statutárního města Brna k variantám budoucnosti Grand Prix. Předpokládám, že tento týden se dozvím termín schůzky. Paní ředitelce Ulmanové jsem sdělil, že k jednání bude zapotřebí několik týdnů, Automotodrom požádá společnost Dornu o určitý časový termín, lhůtu, ve které definitivně sdělíme, zda se podařilo vyjednat systémovou podporu státu. Budu se snažit v příštích šesti týdnech udělat maximum pro to, aby se motocyklové závody v Brně jely i v příštích letech. Využiji každé příležitosti při jednání s jakýmkoliv členem vlády ČR, abych řešil i otázku Velké ceny,“ řekl hejtman Michal Hašek.

„Děkuji Jihomoravskému kraji za podporu, při jednání jsme se s panem hejtmanem shodli na tom, že chceme ve spolupráci pokračovat,“ uvedla Ivana Ulmanová.

Jihomoravský kraj přispěl v posledních 5 letech na organizaci tohoto největšího sportovního podniku v regionu částkou 50 milionů korun. Vláda ČR minulý týden rozhodla o poskytnutí podpory pořádání Grand Prix ČR v roce 2014 v celkové výši 30 milionů korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama