ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2014 17:23:14

Rada schválila plnou integraci PID v oblasti Neratovicka a Kralupska

Rada schválila plnou integraci PID v oblasti Neratovicka a Kralupska

Po nedávném schválení rozšíření Pražské integrované dopravy (PID) na autobusových linkách do oblasti Neratovicka a Mělnicka schválili krajští radní

na svém zasedání v pondělí 28. července 2014 její další rozšíření na železničních tratích na Neratovicku a Kralupsku.

„Pro tento krok jsme se rozhodli na základě žádostí měst a obcí i doporučení organizátora pražské integrované dopravy společnosti ROPID. Konkrétně dojde k rozšíření tohoto typu dopravy na čtyřech železničních tratích vedoucích do Neratovic a Kralup nad Vltavou, “ uvedl hejtman kraje Miloš Petera. Připomněl, že v současné době je v těchto oblastech zavedena pouze částečná integrace PID, která umožňuje cestujícím využití předplatních časových kupónů, ale neumožňuje využití jednotlivých jízdenek.

Rozšíření PID bude konkrétně provedeno na těchto tratích:

 Trať 074 v úseku Čelákovice - Brandýs nad Labem - Neratovice;

 Trať 092 v úseku Neratovice - Kralupy nad Vltavou;

 Trať 110 v úseku Kralupy nad Vltavou - Podlešín;

 Trať 111 v úseku Kralupy nad Vltavou - Velvary.

„Pro dokončení plné integrace je také ještě potřeba instalovat označovače jednotlivých jízdenek do stanic, případně i do vozidel. Vzhledem k tomu, že se jedná o regionální železniční tratě, které přepravují menší počty cestujících, bude ale možné z důvodu snazšího odbavení ve vozidlech instalovat označovače právě přímo do vozidel. Tím dojde i k úspoře finančních prostředků, protože nebude potřeba osazovat označovačem každou stanici a zastávku na trati,“ vysvětlil M. Petera. Instalaci označovačů jízdenek nebude zajišťovat a hradit Středočeský kraj, ale společnost ROPID.

Předpokládá se, že plná intergrace PID a možnost využití jednotlivých jízdenek přiláká i více cestujících než tomu bylo dosud.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama