PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2014 12:15:45

Rozklad státu v přímém přenosu

Rozklad státu v přímém přenosu

Čím dál tím větší chaos

         Za sovětské éry měla Ukrajina vyšší životní úroveň, než jaká byla v Ruské federaci. Teď, s vědomím ošidností ekonomických statistik, je situace diametrálně jiná: Ukrajina loni vykazovala loni 7400 dolarů HDP, Ruská federace 18500 USD. Ukrajina měla loni jen 45% HDP oproti úrovni roku 1992. Zato oligarchové, kteří teď fakticky vládnou Ukrajině, mají zlaté žně. Stovka nejbohatších má 38% podíl na národním majetku. Patří mezi ně nejen prezident Porošenko, ale i gubernátoři Kolomojskij, který by chtěl rychle Porošenka vystřídat, Taruta, který svou kvalifikaci prokázal zničením loděnic v Gdaňsku, oligarchové Pinčuk, Firtaš a další. 

        A stát se rozkládá. Na boji zmítaném východě nejsou vypláceny penze a sociální dávky. Rozklad je tak bezbřehý, že odstupující premiér Arsenij Jaceňuk konstatoval, že stát nemá finance dokonce ani na pohonné hmoty do bojových vozidel a na stravu svých vojáků. Totéž konstatoval generál Vladimír Ruban. Chaos je obrovský: za šest dnů utekly z armády 4 tisíce vojáků. Řada jiných se skrývá. Matky brání rekrutování svých synů. Odpor proti válce roste. Porošenko, kterému pravicové bandy znemožnily pokračovat v příměří, měl v době prezidentských voleb rating 62%, teď má pouhých 15%. 

        Je třeba udělat vše pro to, aby se poměry na Ukrajině vrátily do normálu, protože je to i v našem zájmu. Už dnes je nutné přemýšlet, co se bude dít po ukončení války. Prioritou číslo jedna bude obnova Donbasu. Jak a v čí režii bude jeho obnova probíhat? O tom všem včetně budoucnosti Ukrajiny chci mluvit, až budu v srpnu v Kyjevě.

29.7.2014

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama