Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2014 3:59:45

Mohelnice - Jsem si jista: Mí NEZÁVISLÍ tyto volby opět vyhrají

Mohelnice - Jsem si jista: Mí NEZÁVISLÍ tyto volby opět vyhrají

V roce 2010 jsme drtivě vyhráli volby, přesto nám kolegové zabránili řídit město. Pustili nás k tomu až v roce 2013 - když si nevěděli rady a jen se hádali. Pak nám dali zase najevo, abychom šli, že už nás není třeba. O tom ale nerozhodují oni.

S nadsázkou bych mohla říct, že mohelničtí Nezávislí by nemuseli ani příliš dělat kampaň. To za nás udělali naši soupeři. Tím, jak se čtyři roky hádali, uráželi, a velkou část energie vyplýtvali na to, aby nás, jasné vítěze voleb, drželi mimo jakýkoli vliv ve městě. Až v dubnu minulého roku, kdy už skutečně nefungovalo nic, a město bylo paralyzované, změnili názor. Stala jsem se ze dne na den starostkou, Nezávislí usedli v radě...a dali město do pořádku.

Jistě, mohli jsme čekat, a na fiasku těch malých příliš ambiciózních stran vyhrát tyto volby. Jenže to by odneslo město, a to jsme nechtěli. V dubnu tohoto roku jsme museli položit funkce, protože chování všech těch náhradníků náhradníků opět přesáhlo náš vkus. A nejen náš. Ovládli radu, dělali rady za zády starostky, chtěli obsadit její kancelář, když nebyla přítomna... prostě taková šlechta. Nedalo se to s nimi. Ale to bylo. Toto období prostě hloupě začalo, a trapně končí. A je třeba udělat hodně tlustou čáru.
 
V pondělí odevzdáváme kandidátku. Přibyla na ní zajímavá jména výrazných mohelnických osobností. Řada z nás se nepochybně ptala, zda nám to ještě stojí za to. Nám ne, ale Mohelnice nás potřebuje, aby nezemřela na nedůvodné ambice několika jednotlivců, kteří si pletou město s kořistí, ne službou pro lidi. Proto do toho mnozí jdeme znovu, i když jsme to už až tak neplánovali, a doufali v nástupce. Nástupci selhali na celé čáře. Přepřahat proto ještě nelze.

NEZÁVISLÍ proto v Mohelnici opět vyhrají. Z mnoha důvodů.  Především - ta kandidátka je skvělá. Protože jsou skvělí kandidáti, a nehovořím samozřejmě o sobě, i když asi zkušenější, odvážnější, a současně také nejvíce okopávaný lídr dnes v Mohelnici není. Posílili nás však lidé, kteří si ještě před pár lety mysleli, že ke kandidatuře je nikdo nepřesvědčí. A vida - naši soupeři je přiměli k tomu, aby se k nám přidali. A přemlouvat ani lámat ani obsazovat kandidátku kamarády jsme nemuseli. Lidé přišli sami - nepotřebujete? Rád bych pomohla - pomohla. Už se na to nedalo dívat.

Taky vyhrají proto, že těch druhých už mají jaksi všichni plné zuby, protože jim nerozumí, nebo jsou neviditelní, nebo přebíhali ze strany na stranu tak rychle a tak zmateně, že nikdo dnes ani neví, kdo je vlastně kdo, kdo je s kým a kdo je proti komu. Nezávislí těmto dohadům pouze přihlíželi, udiveni, že toto je či bylo možné v koalici, a když sedli na radnici na ten rok, byli jediné vedení, které se nehádalo.

Dnes se v Mohelnici ani neví, kdo je koaliace, kdo je opozice, nemáme starostu, nemáme úplnou radu, její torzo je neviditelné, pokud nekuje pikle. Zkrátka chaos, neklid, nervozita, a chce to pořádek, klid a nadhled. Mají ho ti ostatní? Nikoli. Takže opět - Nezávislí se právě baví kampaní, hýří vtipem a úporně lidem neříkají - volte tak a tak. protože vědí, že to ti lidi ví.

Konečně NEZÁVISLÍ vyhrají proto, že vyhrát prostě mají.
Jsou jednoznančně nejvíce připraveni moudře vést město, bez hádek, vyřizování si účtů (to bychom museli se všemi, tož to raději s nikým), se znalostmi, které mají, a nadhledem, který za celé ty roky nabyli, a s vtipem, který někdy schází těm druhým.

Perličkou pro voliče bude pár kuriozitek  - volebním autíčkem bude malé žluté Porsche kabrio, které má symbolizovat to, že i Mohelnice bude s Nezávislými opět taky tak dobrá značka, volební květinou bude slunečnice pro svou mohutnost a žlutou optimistickou barvu, a logo je už dnes doplněno červeným srdcem - které bije pro Mohelnici.

A u toho NEZÁVISLÍ neskončí. V každém případě platí přímá úměra - čím více se budou soupeři soustředit na to, aby Nezávislé v Mohelnici oslabili, tím méně je budou voliči chápat. Protože voliči dnes chtějí slyšet dobré a kvalitní programy pro své obce a města, tedy chtějí to slyšet i voliči v Mohelnici.

NEZÁVISLÍ mají těch dobrých zpráv desítky. Včetně té, že na volební soupeře nebudou útočit. Vědomi si svých kvalit, opřou se o ně. Tedy pevně věřím, že volby budou v Mohelnici na žluté vlně, která bude mít sílu a eleganci Porsche, a s vysokou rychlostí nasměruje vysoké hodnoty kandidátce NEZÁVISLÍ. protože to bude volba jistoty, zkušeností, odvahy a dobré budoucnosti Mohelnice.

Zkrátka - schopní lidé čekají na příležitost, chytří si ji sami vytvářejí. NEZÁVISLÍ zvolili druhou možnost. Vytvořili si příležitost skvělou kandidátkou, skvělým programem, lidi pobaví nápaditou kampaní ve znamení barvy slunce, a v říjnu převezmou odpovědnost za Mohelnici.

S pomocí mohelnických, kteří již nechtějí chaos, ani urážky, ani vzájemné boje. Chtějí klid a pohodu. A my jim ji dáme. Navzdory všem těm, kteří hlásají opak.

    


 

 



 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama