Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2014 7:23:38

Rekonstrukce domu č. 8 v Kolíně zahájena

Rekonstrukce domu č. 8 v Kolíně zahájena

Ve středu 30. července byla slavnostně zahájena rekonstrukce domu č. 8 v Kolíně

Ve středu 30. července byla slavnostně zahájena rekonstrukce domu č. 8 v Kolíně. „Poklepání“ se zúčastnili za Středočeský kraj radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Marek Semerád a radní pro regionální rozvoj Karel Horčička, nechyběl ani ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy Václav Chytil, zástupci vítězné firmy Geosan, autorského dozoru, technického dozoru investora a další.

„Jsem rád, že kraj pokračuje v rekonstrukci památek a že dnes můžeme zahájit rekonstrukci domu č. 8 v Kolíně, který se opět stane sídlem naší příspěvkové organizace – regionálního muzea v Kolíně. Rekonstrukce má celkovou hodnotu 133 milionů projektových korun, dnes zahajujeme první část, kterou v soutěži vyhrála firma Geosan s cenou 51 milionů místo projektových 74 milionů Kč. Zároveň probíhá výběrové řízení na interiéry v hodnotě 16 milionů Kč a další fáze rekonstrukce, v které je počítáno i s expozicemi, budou následovat. Těším se, až se v květnu sejdeme u opravené budovy, která obohatí nejen kolínské náměstí, nejen město Kolín, ale i celý kraj.“ sdělil radní Štefek.

Veigertovský dům bude po rekonstrukci, která doplní současné prostory i o zasklené nádvoří, obsahovat v přízemí městské infocentrum, muzejní obchod s nezbytným zázemím, víceúčelový sál a prostor pro vernisáže, v suterénu bude prostor pro depozitáře listin. Ve sklepení se návštěvníci seznámí s historií tohoto domu.

V prvním patře se můžeme těšit na expozici dějin Kolína a na samostatnou expozici bitvy u Kolína, zbyde prostor i na expozici entomologie a prostor pro krátkodobé výstavy. V podkroví naleznou své místo kanceláře muzea a nezbytné zázemí.

Otevření plánovaných prostor je plánováno na léto 2015.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama