Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2014 17:16:20

Letní výstavy v Roztokách u Prahy

Letní výstavy v Roztokách u Prahy

První srpnový den se ve velké výstavní síni Středočeského muzea v Roztokách otevřel nevídaný svět...

První srpnový den se ve velké výstavní síni Středočeského muzea v Roztokách otevřel nevídaný svět. Odhalení nečekaného a fascinujícího světa rostlin se zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Vystavované fotografie vznikly dvěma technicky odlišnými přístupy: světelnou mikroskopií a skenovací elektronovou mikroskopií.

„Autor vystavovaných fotografií Viktor Sýkora předvádí skutečné zázraky přírody, člověk pozná, že reálný mikrosvět daleko předčí naše největší fantazie.“ komentoval výstavu radní Štefek.

Viktor Sýkora je fotograf a vědecký pracovník, který pracuje na 1. lékařské fakultě UK v Praze, ukázky z jeho díla je možné shlédnout i na www.viktorphoto.eu .

Návštěvníci se budou moci pokochat novou výstavou až do 26. října.

Do 9. listopadu je v muzeu k vidění i další zajímavá výstava, „Od bezu k šafránu - Barvířské rostliny“, kde se může každý nejen seznámit s historií barvení a rostlinami, z kterých se přírodní barviva vyrábí, ale též si sám celý proces vyzkoušet.  Výstava z říše rostlin je tematicky obsáhlá a pestrobarevná - barevně rozdělená podle toho, jak barvířské rostliny přírodní látku zabarví.  Výstavu ještě 16. srpna a  13. září doplní barvířské dílny pod vedením muzejní botaničky a autorky výstavy Veroniky Dlouhé.

„Dnešní člověk zná jen barvící „éčka“, ale co je pod modrou, červenou, zelenou, hnědou, žlutou barvou, to si uvědomí až po této výstavě. A mnohdy to bude zjištění šokující…“ neprozradil postupy radní Štefek.

Aktuální program Středočeského muzea v Roztokách, včetně nabídky nově zrekonstruovaného zámku, naleznete na stránkách http://www.muzeum-roztoky.cz/.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama