JUDr. Josef Babka

  • KSČM
  • Moravskoslezský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2014 12:36:43

Budíček, pane Macuro

Budíček, pane Macuro

Koalice s ANO pro Ostravu? S KSČM tedy rozhodně NE!

KSČM je bez přerušení od roku 1990 zastoupena v Zastupitelstvu statutárního města Ostravy a ve většině jeho městských obvodech. Měli jsme a máme své zastoupení jak v radě města a městských obvodech a naši představitelé byli a jsou starosty, místostarosty, radními i náměstky primátora. Byli jsme v opozici i koaličních radách. A to nemluvím o dnes již šestiletém působení ve vedení Moravskoslezského kraje. Ve vztahu k Ostravě za celou dobu působení od roku 1990 osobně považuji za nejúspěšnější koalici ČSSD, KDU-ČSL, nezávislých a právě KSČM v letech 2002 - 2006. Něco tedy o koalicích a jejich tvorbě víme a známe.

KSČM vždy trvala na tom, aby koalice odrážela a prosazovala takový program, na kterém se jednotliví partneři dokázali shodnout, a aby jejich partnerský vztah byl ku prospěchu města, kraje a zejména jeho občanů. O programu hnutí ANO pro Ostravu toho moc KSČM ani občané Ostravy neví. Pokud nevezmu v potaz to, co pan Macura, lídr jeho kandidátky, prezentoval na tiskové konferenci. A to je opravdu málo a potvrzuje to, že toho o komunální politice ví ještě méně. Co snad víme, „že s KSČM tedy do koalice NE!!" Opravdu si myslí, že jeho voliči to přijmou jako základní programový cíl? My se do žádné koalice s hnutím ANO netlačíme. Při jejím případném vytváření s jinými subjekty, které dostanou důvěru voličů v říjnových komunálních volbách, budeme vycházet z toho, co jsem již uvedl. Laciný antikomunismus a odmítání spolupráce na programových shodách ovoce nepřinese, pane Tomáši Macuro. Budíček, je rok 2014.

JUDr. Josef Babka, 1.náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje a kandidát do Zastupitelstva statutárního města Ostravy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama