Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2014 16:40:13

Skanzen v pohádkách Zdeňka Trošky

Skanzen v pohádkách Zdeňka Trošky

Ve skanzenu v Přerově nad Labem se v sobotu 9. srpna ocitli návštěvníci ve světě pohádek.

Ve skanzenu v Přerově nad Labem se v sobotu 9. srpna ocitli návštěvníci ve světě pohádek. Polabské muzeum spolu s Barrandov Studio – divize Fundus zde totiž pořádalo akci „Skanzen v pohádkách Zdeňka Trošky“ doprovázenou bohatým programem pro všechny věkové skupiny. Akce se zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Ve staré škole jsem prožil školní vyučovací hodinu se Zdeňkem Troškou a uvědomil si, jak málo si pamatujeme, a je jedno, zda velká psací písmena neb historii naší hymny. Pan režisér mi trochu svým „člověčenstvím“ a humorem připomíná třeba Jana Wericha a jsem moc rád, že v řadě pohádek realizovaných i v našem skanzenu to můžeme pomoci předat celým generacím.“ komentoval akci radní Štefek. Zdeněk Troška natáčel ve skanzenu pohádky „Z pekla štěstí“, „Z pekla štěstí II“ a „Čertova nevěsta“.

2 „diktátů“ se zúčastnily nejen děti, ale i dospělí, kteří byli poučeni o historii české hymny a její druhé sloce, o řadě chytáků v českém pravopisu a již zmíněných velkých psacích písmenech naší abecedy.

Účastníci mohli shlédnout též výstavu historických kostýmů z pohádek Zdeňka Trošky, soutěžit s pohádkovými postavami o odměny nebo se projet na ponících.

Největším lákadlem však bezesporu byla možnost vyfotit se se známým režisérem, který ze sebe chrlil zážitky z natáčení nejen pohádek, ale i třeba z trilogie Slunce, Seno nebo z připravovaného pokračování filmu Babovřesky III.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama