ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2014 21:13:03

Zimola se sešel s poradenským týmem starostů kvůli programu obnovy venkova

Zimola se sešel s poradenským týmem starostů kvůli programu obnovy venkova

Program obnovy venkova Jihočeského kraje na rok 2015 a obecně granty i dotace byly hlavním předmětem diskuse hejtmana Jiřího Zimoly s poradenským týmem starostů obcí na jihu Čech. Sešli se kvůli tomu na krajském úřadě ve čtvrtek 14. srpna 2014.

„Pozval jsem si starosty, kteří jsou součástí mého poradenského týmu, abych s nimi prodiskutoval program obnovy venkova Jihočeského kraje (POV JčK) na rok 2015 a obecně pak granty a dotace, které jim kraj bude příští rok poskytovat. Jsem rád, že z jejich úst zazněly zajímavé podněty, jak by se mohla grantová politika dále vyvíjet,“ řekl Zimola.

Společně pak řešili i problematiku, jak tyto granty a dotace co nejlépe vyřešit po administrativní stránce, aby kraj nezpůsobil starostům nějaké těžkosti při čerpání peněz a současně, aby se vyvaroval možných chyb.

Starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka a člen poradenského týmu hejtmana uvedl, že na vytvoření tohoto týmu se se Zimolou dohodli zhruba před půl rokem s tím, aby se mohli problematikou grantové politiky kraje zabývat pravidelně. „Složení týmu je plošně dobře udělané a zahrnuje jednotlivé obce podle velikosti. Nejpodstatnější ale je, že jednotlivé názory a podněty přicházejí přímo od starostů, tedy zespoda,“ dodal Mrvka.

Řeč přišla i na množství vyčleněných peněz na jednotlivé grantové programy, což je pro obce zcela zásadní. „Stanovili jsme si, že do 5. září podáme návrhy, u kterých grantových programů je vyčleňované peníze možné snížit a u kterých naopak navýšit,“ naznačil Mrvka.

Zimola na závěr připomněl, že jenom pro letošní rok kraj přerozdělil v rámci POV JčK 94 milionů korun. „I díky těmto penězům se nám daří ten náš jihočeský venkov více a více zkrášlovat,“ uzavřel.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama