ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2014 12:55:02

Kutná Hora o víkendu ožila závodem historických vozidel

Kutná Hora o víkendu ožila závodem historických vozidel

V pořadí 6. ročníku prestižního mezinárodního závodu historických vozidel VETERAN RALLYE KUTNÁ HORA se v neděli 17. srpna 2014 zúčastnil středočeský hejtman Miloš Petera. Víkendová akce se tradičně konala v Kutné Hoře.

„Jsem rád, že jsem zde mohl být a obdivovat krásná historická vozidla, protože k nim mám velmi blízko. Do závodu se přihlásilo na 80 tuzemských i zahraničních majitelů. Mají můj obdiv za to, jak se o své skvosty pečují,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera.

Své síly poměřili veteráni nejen z ČR, ale také z Francie, Německa, Polska, Rakouska a Slovenska. Národní technické muzeum, odborný garant závodu, vybralo zhruba 40 historických vozidel, jejichž maximální rok výroby je 1936. Diváci tak mohli obdivovat opravdové unikáty - například EMF 30 z roku 1912, HUPMOBILE typ R20 z roku 1911, Cadillac Model 30 Touring z roku 1913 nebo Ford T Speedster z roku 1920.

Velkou péči závodníci věnovali i svému dobovému oblečení v prvorepublikovém duchu. Jako každý rok i letos vyjížděly automobily na spanilou jízdu - tentokrát na rozhlednu Bohdanka. Závody doprovázel kulturní program včetně stánků s tradičními řemeslnými výrobky.

Slavnostního předávání cen se na Palackého náměstí v Kutné Hoře vedle hejtmana Miloše Petery zúčastnili také místostarosta Kutné Hory Jiří Franc, zástupce Národního technického muzea Arnošt Nezmeškal či krajský zastupitel Tomáš Havlíček. Vítězem závodu se stal pan Antonín Novák se svou posádkou, který tak obhájil své vítězství z roku 2012 a vedle věcných cen získal i šek na 500 euro. Oceněn byl také nejstarší či nejvzdálenější účastník závodu i nejlepší kostým.

„Gratuluji nejen vítězům, ale i všem zúčastněným, protože v tomto závodě nejde tolik o to, kdo zvítězí, ale o to vychutnat si pohled na krásné stroje, které vytvořily šikovné ruce našich předků,“ uvedl hejtman Miloš Petera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama