Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2014 7:15:50

Z Císařského dne v Kolíně

Z Císařského dne v Kolíně

Na Kmochově ostrově se v sobotu 16. srpna vrátil čas do začátku 20. století, do doby starého habsburského mocnářství a první světové války

Na Kmochově ostrově se v sobotu 16. srpna vrátil čas do začátku 20. století, do doby starého habsburského mocnářství a první světové války. Císařský den se konal za podpory města Kolín i Středočeského kraje a zúčastnil se ho i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Nepřipomínáme si letos na řadě míst velkou válku jen kvůli kulatému výročí jejího zahájení, ale abychom i přes dobovou atmosféru a historické paralely zdvihli prst i v současnosti. I dnes se válčí o nová území, nové trhy, zdroje nerostných surovin, strategický vliv. Mnohde modernějšími zbraněmi, pravda, ale nevinní umírají stále.“ komentoval akci radní Štefek a doplnil: „Středočeský kraj podpořil akci z Fondu kultury a obnovy památek částkou 70.000 korun.“

Dobu připomínaly nejen vojenské ukázky jednotek Habsburské armády, vojenský tábor z roku 1914, polní kuchyně a pekárna, ale i turecká čajovna, historický fotoateliér, velocipedy a samozřejmě i secesní tance, charleston, jarmareční písně, flašinet, dobová módní přehlídka. Program v hlavním podání SHŠ Pánů z Kolína dokonce moderoval sám dobrý voják Švejk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama