ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2014 15:17:44

Opravená silnice v Kamenných Žehrovicích, pomohly evropské dotace

Opravená silnice v Kamenných Žehrovicích, pomohly evropské dotace

V Kamenných Žehrovicích na Kladensku otevřeli nově opravenou komunikaci Pod Horkami.

K symbolickému dokončení stavby pozvala ve středu 20. srpna 2014 starostka obce Soňa Černá hejtmana Středočeského kraje Miloše Peteru, ředitele Úřadu regionu soudržnosti Regionálního operačního programu Střední Čechy Václava Chytila, náměstka středočeského hejtmana Zdeňka Syblíka a starostu sousedního města Nové Strašecí a člena krajského zastupitelstva Karla Filipa.

„Mám radost, když vidím, že peníze z Evropské unie, které jdou do Středočeského kraje prostřednictvím ROP Střední Čechy, pomáhají lidem zlepšit jejich život. Rekonstrukce krajských i místních komunikací byla jedna z priorit. Přál bych si, aby i v následujícím programovacím období byla pomoc od Evropské unie podobně štědrá a abychom i z nových fondů, které se nyní připravují, mohli i dál zlepšovat zanedbanou dopravní infrastrukturu v kraji. Obcím přeji, aby byly stejně dobře jako Kamenné Žehrovice připraveny, pokud tato možnost čerpání peněz nastane,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Starostka obce Kamenné Žehrovice Soňa Černá poděkovala za pomoc, kterou obec získala z ROP Střední Čechy. „Ve výběrovém řízení na dodavatele se nám proti projektované ceně povedlo významně ušetřit peníze, takže jsme mohli z obecních prostředků opravit ještě další ulici. Děkuji dodavatelské firmě, že stavbu dokončila včas a kvalitně. Jsme připraveni na další projekty a doufám, že i nové evropské fondy budou k menším obcím příznivé,“ řekla starosta Soňa Černá.

Rekonstrukce ulice Pod Horkami v Kamenných Žehrovicích stála přibližně 3,97 milionu korun. Z toho poskytnutá dotace z ROP Střední Čechy činila asi 2,29 milionu korun, Silnice má nový asfaltový povrch a nové chodníky se zámkovou dlažbou. Stavba trvala necelé dva měsíce a dodavatelem byla firma Froněk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama