ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2014 15:30:53

Oprava dvou silnic v Neratovicích s pomocí evropských peněz

Oprava dvou silnic v Neratovicích s pomocí evropských peněz

V Neratovicích na Mělnicku zprovoznili dvě opravené ulice - 28. října a Edvarda Beneše v jižní části města.

Město uspělo se žádostí o dotaci na rekonstrukci místních komunikací a s pomocí peněz z Regionálního operačního programu Střední Čechy (ROP SČ) nechalo opravit povrchy ulic, chodníky, parkoviště a zeleň v úseku 1,4 kilometru.

„Rekonstrukce obou vozovek stála přibližně 22,1 milionu korun. Z toho jsme 20 milionů získali z ROP SČ,“ informovala starostka Neratovic Lenka Mrzílková na zakončení stavby, které se konalo ve čtvrtek 21. srpna 2014.

„Mám radost z toho, že se dílo podařilo. Nově opravené ulice přispěly ke snížení prašnosti ve městě a tím i ke zlepšení života obyvatel. V těchto dnech se v kraji dokončuje řada projektů spolufinancovaných z peněz ROP Střední Čechy. Jsem rád, že jsem mohl být na začátku i na konci těchto úspěšných projektů. Domnívám se, že ROP SČ byl mimořádně úspěšný operační program, který pomohl k rozvoji našeho kraje. Děkuji všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli,“ řekl Milan Němec, statutární náměstek středočeského hejtmana.

Náměstek ředitele Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy ROP Tomáš Oliva poděkoval Neratovickým za dobře připravený projekt a popřál jim, aby byli podobně úspěšní i v budoucích dotačních řízeních.

V opravených ulicích Edvarda Beneše a 28. října došlo díky použitým technologiím ke snížení hlukové zátěže. Součástí byla oprava chodníků a vybudování bezpečnostních prvků pro osoby s omezenou mobilitou. Projekt navázal na již dokončenou rekonstrukci ulice Na Výsluní a celkově zlepšuje podmínky pro pohyb pěších a dopravu v jižní části města, kudy vedou trasy autobusových linek ve směru na Prahu a Mělník.

„Oceňuji, že město Neratovice při přípravě a realizaci projektu partnersky spolupracovalo se základními a mateřskými školami a řadou dalších organizací. Díky tomu se podařilo ulice a chodníky velmi dobře opravit. Je opravdu radost je využívat,“ doplnil náměstek hejtmana Milan Němec.                                                                                                                                                                                                              
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama