ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2014 18:25:09

Kontrol přibývá a stále to asi nestačí. Ale dát čtvrtmilionovou pokutu ženě, kte

Kontrol přibývá a stále to asi nestačí. Ale dát čtvrtmilionovou pokutu ženě, kte

Média informovala o případu majitelky obchodu, která si odskočila přes poledne vařit oběd, v obchodě za ni zaskočil syn. Bohužel však mezitím přijela kontrola z Inspektorátu práce a ženě udělila čtvrtmilionovou pokutu za nelegální zaměstnávání.

 Média informovala o případu majitelky obchodu, která si odskočila přes poledne vařit oběd,  v obchodě za ni zaskočil syn. Bohužel však mezitím přijela kontrola z Inspektorátu práce a ženě udělila čtvrtmilionovou pokutu za nelegální zaměstnávání.

Je hezké slyšet, že kontroly fungují. Bohužel jich je zapotřebí, a možná dokonce stále více. Neustále se dozvídáme ze sdělovacích prostředků, kde se kdo koho pokusil podvést,  nebo dokonce podvedl. Nepoctiví obchodníci jsou bohužel v určité míře rozvrstveni napříč celou zemí, a patrně ve všech oborech. Kontrol přibývá a stále to asi nestačí. Ale dát čtvrtmilionovou pokutu paní, která se zřejmě jen snaží uživit rodinu a v polední pauze za ni provozovnu hlídal syn, je pro změnu extrém z druhé strany, téměř zavánějící až buzerací. Věřím, že úředníci nebudou slepě sledovat pouze literu daných předpisů, ale zapojí snad také určitou míru empatie, pakliže budou situaci přehodnocovat.

Mgr. Petr Adam,
poslanec Úsvitu za Jihomoravský kraj
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama