ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2014 19:50:40

V Choceradech byla slavnostně zprovozněna nová silnice i zrekonstruovaný most

V Choceradech byla slavnostně zprovozněna nová silnice i zrekonstruovaný most

Druhou zastávkou hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery po Benešovsku, která se konala v pátek 22. srpna, byly Chocerady.

Druhou zastávkou hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery po Benešovsku, která se konala v pátek 22. srpna, byly Chocerady. Zde se zúčastnil slavnostního ukončení rekonstrukce silnice a mostu na důležité komunikaci číslo II/113 mezi Ondřejovem, Chocerady a osadou Vestec. „Dlouhá léta jsme se těšili, až kraj tuto silnici opraví. Byla ve velmi špatném stavu. Letos jsme se dočkali, za což vedení Středočeského kraje moc děkuji,“ řekla při slavnostním otevření stavby starostka obce Chocerady Eva Bubnová.

„Jsem rád, že také na této stavbě se naplnila strategie Středočeského kraje opravovat spolu s komunikacemi také mosty. Přibližně polovina z 1600 mostů, které v našem regionu máme, je ve velmi špatném stavu. Proto se zaměřujeme na jejich postupné opravy. Děkuji obyvatelům Chocerad, za to, že vydrželi obtíže spojené se stavbou. Mé poděkováníé patří též dodavatelské firmě Skanska za to, že práce maximálně urychlila a zkrátila tak dobu výstavby,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera. 

Oprava mostu a komunikace dlouhé asi 3,5 kilometru mezi obcemi Ondřejov, Chocerady a Vestec stála asi 13,6 milionu korun. Z toho zhruba 11,8 milionu korun bylo hrazeno z dotace od Regionálního operačního programu Střední Čechy. Zbývající peníze na stavbu poskytl Středočeský kraj. Stavební práce byly zahájeny letos koncem března, první auta po nové silnici projela už 4. srpna. Plánovaný termín dokončení byl přitom až 31. prosinec 2014.

„Kvalitní nový povrch vozovky umožní řidičům plynulejší jízdu. Tím dojde ke snížení emisí. Za nejdůležitější ale považuji zlepšení ochrany všech účastníků dopravy zajištěním komfortu pohybu po komunikacích a zlepšením průjezdních podmínek v místě nového mostu,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama