ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2014 12:40:02

Hnutí Otevřená radnice - Volba podle chuti

Hnutí Otevřená radnice - Volba podle chuti

Pátý díl seriálu „Jak na kampaň“ se začíná věnovat přípravě na ostré předvolební klání. Pomalu opouštíme rozumovou kampaň a zaměřujeme se na pocitové vnímání voličů.

 Určitě si každý z nás vzpomene na své dětství, kdy se v neděli dopoledne na sporáku vařila svíčková a maminka tancovala kolem plotny, a zároveň zadělávala na knedlíky. To je zážitek, který v nás zůstává celý život. Třeba tím, že se tato věc neustále opakovala, třeba tím, že v těchto chvílích se člověk cítil šťastný a spokojený. 

Tak přesně takový by měl být cíl předvolební kampaně. Ne nadarmo se říká, že před volbami každá politická strana vaří svůj předvolební guláš. Ano, ta vůně, ten pocit, prostě něco co nám připomíná spokojené a šťastné chvíle. V ostré kampani bývá tento tah rozhodující. 

V rozumové kampani jsme se my voliči, rozhodovali na základě volebních témat, hesel a zda je nám ta, či ona politická strana bližší, než ta druhá. Ale teď, teď si k dané politické značce ještě přiřadíme pocity. Vůně, barvy, chutě. I počasí hraje svou roli. To je vrcholná fáze každé předvolební kampaně. 

Někdo sází na guláš, jiný na pivo, další na domácí koláčky, dokonce i s jablky jsem se setkal. Ti, kteří neumí vést kampaň, vsadí v emocionální fázi na letáky do schránek. 

Co je však lepšího, než  se zářijových dnech prolitých sluncem Babího léta, procházet po náměstích a pěších zónách, kde vás nalákají na pivo a párek,  jinde na voňavé koláčky, nebo dokonce na vonící růže. Co na tom, že společně se sousty předvolebního lákadla vám do ruky cpou i tu balónek, tamhle letáček s tužtičkou. Důležité je, když přijdu domů a prohrabu se taškou, nebo na stůl hodím onen letáček, že si vzpomenu na tu dobrotu, kterou jsem zhltl přímo na náměstí. A už mi nevadí, nesympatický obličej kandidáta na 10. pozici. Už mi nevadí, že tamten kandidát na radnici sedí už třetí volební období a že sedí a jenom sedí. Prostě ten voňavý koláč mi zamíchá s kartami a mé vnímání je hned pozitivnější. 

Takže vážení kandidáti, vzpomeňte na své dětství a rozdávejte emoce, to jediné vás posune blíže křeslu na radnici. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama