ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2014 15:27:08

Hejtman Miloš Petera stvrdil spolupráci s čínskou provincií Che-nan podpisem sml

Hejtman Miloš Petera stvrdil spolupráci s čínskou provincií Che-nan podpisem sml

Středočeský hejtman Miloš Petera v pátek 29. srpna 2014 podepsal záměr navázání spolupráce mezi Středočeským krajem a provincií Che-nan z Čínské lidové republiky.

„Jsem rád, že jsme navázali spolupráci i s touto čínskou provincií, protože už máme velmi dobré zkušenosti na poli vzájemných vztahů s provincií Sichuan. Věřím, že tato spolupráce bude pro oba naše regiony prospěšná,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.

„Doufáme, že podpisem této smlouvy prohloubíme vztahy se zeměmi střední a východní Evropy i s Českou republikou, a to především v oblasti ekonomicky, kultury, technologií a vzdělávání. Chtěli bychom díky spolupráci s vysokými školami zvýšit úroveň vzdělanosti na obou stranách,“ řekl guvernér Che-nanu Xie Fuzhan.

V úvodu setkání hejtman Miloš Petera představil zahraniční delegaci region Střední Čechy, jeho památky, přírodu a především investiční příležitosti, které vyplývají i z výhodné polohy spojující hlavní město se zbytkem republiky. „Náš kraj nabízí mnoho příležitostí nejen v oblasti cestovního ruchu, ale i z hlediska investic. Rádi bychom, aby náš nový partner přinesl do regionu nové investice a pomohl tak vytvořit i nová pracovní místa,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Obě strany se v dohodě zavázali, že budou spolupracovat v oblastech ekonomiky, obchodu, dopravy a logistiky, vědy a technologie, kultury a vzdělání za účelem podpory společné prosperity a rozvoje. Zároveň budou mezi hlavními představiteli obou regionů zachovány pravidelné kontakty.

Che-nan je čínská provincie mající rozlohu 167 tisíc kilometrů čtverečních, ve které žije přibližně okolo 126 miliónů obyvatel a je tak nejlidnatější provincií v Číně a druhou nejlidnatější nižší správní jednotkou na světě. Provincie Che – nan byla po 3 tisíce let kulturním i politickým centrem Číny.  Hlavním městem provincie je Čeng-čou, které je považováno za nejvýznamnější dopravní křižovatku v rámci celé Číny. Mezi hlavní průmyslovou produkci patří potravinářství, těžba uhlí a výroba elektřiny. Minulý rok byla otevřena železniční linka, která spojuje hlavní město s Hamburkem, což významně zkrátilo vzdálenost mezi Čínou a Evropu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama